Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs poručio je danas kako je zatvaranje škola i online nastava zadnja opcija Vlade i da za sada ne razmišlja o toj mjeri. “Tako dugo dok smatramo da je u školama situacija u redu, na ovakvoj razini, preporučujemo da se ne zatvaraju škole i ne prelazi na online nastavu, rekao je Fuchs uoči Vladine sjednice, prenosi Hina. Pritom se pozvao na istraživanje provedeno u 133 zemlje, po kojem škole izrazito malo pridonose širenju zaraze.

“U obrazovnom sustavu je statistički 0.2 posto pozitivne djece, a najmanje onih do sedam godina. Jučer je u Zagrebu bilo pozitivno 27 djece iz vrtića, a više od 70 odgojiteljica i odgojitelja, pa su se vrtići zatvarali uglavnom zbog osoblja”, istaknuo je.

Dodao je kako razmišljaju o tome da osoblje stalno nosi maske i da se vidi može li se nešto poboljšati u prijevozu, što bi se moglo bolje odraziti na broj oboljelih nego prelazak na online nastavu. “Najlakše je reći – hajdemo sve zatvoriti, ali to je loše za djecu, gospodarstvo i roditelje. To je zadnja opcija. Pomno pratimo situaciju i apsolutno najbolja opcija je da škole ostaju otvorene koliko je god moguće”, poručio je Fuchs.