Ovogodišnja, 37. Smotra kazališnih amatera Slavonije i Baranje koja od ove godine nosi naziv Dani Vanje Dracha, okupila je u Bošnjacima brojne ljubitelje amaterskog stvaralaštva, kao i 11 amaterskih kazališta koja su gledateljima ponudila 14 predstava.

Ovaj međunarodni festival četvrti su put organizirali Kazalište Županja i Općina Bošnjaci, a publici su se predstavila kazališta i pozorišta iz Hercegovca, Viljeva, Vinkovaca, Zeline, Slavonskog Broda, Subotice, Belišća, Petrovca na Mlavi, Kule, Zaboka i Travnika. Festivalske predstave vidjelo je više od tri tisuće ljudi, možda to i ne bi čudilo da samo mjesto ne broji nešto više od četiri tisuće stanovnika.

Glumcima su dodijeljene nagrade za najbolje odigranu ulogu u svakoj predstavi, o čemu je odluku donosio stručni sud. Kazalište Županja dodijelilo je priznanja osobama koje su svojim radom pomogle Festival. Priznanje su dobili Antun Lešić, Andrija Juzbašić, Lidija Maršić, Robert Tomašević i Luka Vinković. Sabor amaterskih kazališta Slavonije i Baranje je glumici i predsjednici Kazališta Kseniji Vukorep dodijelilo priznanje za doprinos i razvoj kazališnog amaterizma.

Dobio ga je i dugogodišnji glumac Ivan Filipović, a ta se priznanja dodjeljuju za 20 i više godina rada u kazalištu. Nakon dodjele nagrada i priznanja kazalištarci iz Travnika izveli su dramu Snovopriča o Petru Barbariću.

Ovogodišnju Smotru kazališnih amatera Slavonije i Baranje zatvorio je načelnik općine Bošnjaci Andrija Juzbašić, koji je pozvao publiku da dogodine ponovno dođe u Bošnjake i uživa u najboljim predstavama.