-0 C
Vinkovci
Petak, 27. siječnja 2023.

Završen je projekt GOAL vrijedan gotovo 400 tisuća kuna

Više od autora

- vl promo-


U okviru projekta „GOAL – Jačanje kapaciteta Građanskih Organizacija civilnog društva” dana 26. studenog 2022. održana je završna konferencija u svrhu predstavljanja rezultata projekta i aktivnosti široj javnosti.

Riječ je o projektu čiji je nositelj MNK Vinkovci – Učilište Studium a projekt je sufinanciran je 100% i to 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske kroz poziv Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Trajanje projekta je 12 mjeseci, iznos odobrenih sredstava iznosi 385.939,67 kn a područje provedbe je Vukovarsko-srijemska županija. Ciljna skupina projekta bili su lokalni OCD-ovi koji su sudjelovali u aktivnostima izgradnje kapaciteta relevantnih za svoje područje rada.

“Zadovoljni smo provedbom projekta koji će zasigurno biti odskočna daska za daljnje djelovanje kako u funkcioniranju kluba tako i za aktivno sudjelovanje u sportskom djelokrugu lokalne zajednice. Uvjereni smo da ćemo stečenim znanjem pridonijeti daljnjem razvoju lokalnih OCD-ova. Htio bih se zahvaliti volonterima u ovom projektu te našim partnerima”, rekao je predsjednik kluba Miron Veselčić.

Projektne aktivnosti koje su se provele u sklopu projekta su jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva, promidžba i vidljivost, PM Upravljanje projektom i administracija. Aktivnosti s ciljem jačanja kapaciteta odnosile su se i na provedbu radionica koja su obuhvaćale teme financijskog upravljanja, IKT-a u poslovanju, zakonodavnih okvira za djelovanje OCD-a te upravljanja kriznim situacijama.

U sklopu projektnih aktivnosti izrađen je i proveden program treninga starijih osoba u malom nogometu s elementima socijalnog uključivanja i poboljšanja psihičkog zdravlja te je nabavljena sportska oprema s ciljem kvalitetne provedbe navedenih aktivnosti. Na završnoj konferenciji, uz predstavljanje ostvarenih projektnih ciljeva, održana je i utakmica članova kluba nositelja projekta na kojoj se također koristila oprema koja je nabavljena u sklopu projekta.

Projektni rezultati ostavili su pozitivan učinak na prijavitelja projekta kao i na partnere te se iz kluba nadaju da će oni svojim radom i stečenim znanjem pridonijeti daljnjem razvoju lokalnih OCD-ova.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost korisnika MNK Vinkovci – Učilište Studium

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno