16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Završena 12. sezona KMNL regije Vinkovci

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U nedjelju je u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Starim Jankovcima održan završni 4. duhovni susret sezone 2017./2018. KMNL regije Vinkovci s kojim je i službeno završena 12. sezona natjecanja. Ova sezona brojala je 17 ekipa, raspoređene u dvije lige i 194 registrirana igračam, a najboljima su uručeni pehari.

U drugoj ligi sudjelovalo je 9 ekipa, a to su ekipa Vinkovci 2, Vinkovci 3, Vinkovci 6, Stari Mikanovci, Stari Jankovci, Nijemci, Otok, Ivankovo i Retkovci. Nakon ukupno odigrane 72 utakmice i postignutih 505 zgoditaka, najbolji igrač je Denis Kujadin, najbolji vratar Fran Posarić i najbolji strijelac Ivan Belan. Fair play ekipom proglašena je župa Sv. Katarine. 3. mjesto osvojila je župa Presveto Srce Isusovo – Vinkovci 6 – Lapovci, 2. mjesto župa Uznesenja Blažene Djevice Marije – Stari Jankovci i 1. mjesto osvojila je župa Preslavno ime Marijino – Retkovci. Ekipa Retkovci osvajanjem prvog mjesta izborila je i direktan plasman u prvu ligu naredne sezone, dok si je ekipa Jankovaca izborila dodatne kvalifikacije, koje će biti u rujnu 2018.god.

U prvoj ligi sudjelovalo je 8 ekipa i to: ekipa Vinkovci 1, Vinkovci 5, Vinkovci 7, Samostan Sv. Antuna – Vinkovci, Sv. Ilija – Vinkovci, Vođinci, Privlaka i Jarmina. Nakon ukupno odigranih 56 utakmica i postignutih 440 zgoditaka, najbolji igrač je Ivan Božić, najbolji vratar Željko Marjanović i najbolji strijelac Marin Ležaić. Fair play ekipa je Samostan sv. Antuna Padovanskog – Vinkovci. 3. mjesto osvojila je župa Kraljice svete krunice – Vođinci, 2. mjesto župa Sv. Euzebija i Poliona – Vinkovci 1 – Centar i 1. mjesto osvojila je župa Bl. Alojzije Stepinac – Vinkovci 7 – Mirkovci i Mala Bosna. 

Ekipa Vinkovci 7 i Vođinci predstavljati će našu regiju na ovogodišnjoj Nadbiskupijskoj završnici, koja se ove godine igra u Županji u subotu 12.svibnja, a bore se za prvaka naše Nadbiskupije, ali i za plasman na Nacionalnu završnicu „Crkve u Hrvata“ koja je ove godine u Osijeku od 07-10.lipnja, a na koju će se plasirati oba finalista Nadbiskupijske završnice. Nova 13. sezona KMNL regije Vinkovci, počinje u rujnu 2018. godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno