Završene pokladne svečanosti u Vinkovcima

0
386

Nakon pet dana vladavine karnevalista i gradonačelnice Ankice paljenjem Bušara okončano je pokladno vrijeme u Vinkovcima.

Pokladama i ludim danima došao je kraj, pa je uobičajeno paljenje Bušara i vraćanje ključeva grada upriličeno na trgu Vinkovačkih jeseni. Pokladna gradonačelnica vratila je ključeve grada gradonačelniku Ivanu Bosančiću i na taj način završen je 23. Vinkovački karneval.

Maškare su završile svoje vladavinu za ovu godinu, a Bušara koji je spaljen izradili su prošlogodišnji pobjednici Vinkovačkog karnevala, dva vinkovačka dječja vrtića, „Vladimir Nazor“ i „Naša radost“ koji su uspješno predstavili Vinkovce na Dječjem karnevalskom korzu u Opatiji sa svojom maskom “Lijeni Bosut”.

“Ankica je kapitulirala, vratila mi je ključ te se mogu se vratiti svojim dnevnim obavezama. Mogu početi normalni raditi. Hvala joj na 4 dana odmora, bilo je zaista lijepo, nagodinu ćemo ovo ponoviti i nadam se da ćemo još više uživati. Karneval je bio odličan i ove godine. Hvala svima iz Udruge koji su ovo organizirali, hvala svima koji su doprinijeli da imamo ovako lijep karneval, svi smo uživali, a posebno djeca. Moram priznati da to iz godine u godinu poprima sve lijepši oblik. Ovo je manifestacija koja skuplja ljude ne samo iz Vinkovaca nego i iz cijele županije. Narasli smo što se tiče manifestacija u gradu i to je zbilja pohvalno”, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Bosančić.

Podsjetimo, najbolja skupina ovogodišnjeg karnevala dolazi iz dječjeg vrtića Medenjak, s temom “Profesor Baltazar”.