- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U dvorani Teniskog kluba Vinkovci uspješno je završena teniska liga parova pod nazivom „Prva zimska liga 2020./2021.” koja je okupila 14 igrača. U izdanju zimske lige parova nastupili su: Damir Čalić, Nikola Štefanac, Zdenko Spajić, Tomislav Spajić, Ivica Ešegović, Nikola Mihaljević, Ozren Koščić, Petar Šimić, Vlado Vergaš, Zdenko Rečić, Miroslav Čuljak, Branko Matijević i Davor Crnaić. Koliko je ove godine liga bila izjednačena govori i tijesni poredak na kraju.

Najviše setova osvojio je Damir Čalić (33), drugo mjesto pripalo je Nikoli Štefancu (32), dok je jedan set manje osvojila kombinacija Zdenko Spajić i Tomislav Spajić (zamjena). „Bilo je dosta teško, nisam očekivao pobjedu na kraju jer su svi igrači izvrsni u parovima, tako da su nijanse odlučivale. Čestitao bih svim igračima koji su unatoč problemima oko virusa na kraju zdravi izašli iz ovogodišnje lige”, rekao je pobjednik lige Damir Čalić.

Proteklog vikenda u vinkovačkoj teniskoj dvorani završena je još jedna zimska teniska sezona parova „Super liga”. Sezona uobičajeno traje od 15.10 do 31.3 sljedeće godine, no ova sezona je obilježena dugotrajnim prekidom igranja zbog mjera koje su se morale poštivati. Unatoč svim problemima, proglašeni su najbolji.

Odličnom igrom Željko Perković bio je najbolji, drugo mjesto osvojila je kombinacija Ivan Ergotić i Damir Peša, a treće mjesto osvojio je Mladen Andrić.

„Nakon više od 30 godina igre bio sam siguran da su najbolji teniski dani iza mene. Iskreno, u cijeloj priči nesretna epidemija za mene je bila sretna. Liga je kao i puno toga bila prekinuta na 3 mjeseca, a u ovih 10-ak dana kola nastavka sezone uspio sam se zadržati na prvom mjestu. Biti pobjednikom lige u kojoj igraju nekadašnji ponajbolji natjecatelji Teniskog kluba Vinkovci izgledalo mi je kao nemoguća misija”, izjavio je Željko Perković.