17 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Završeno 17. prvenstvo Hrvatske vojske u plivanju

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr
Postrojavanjem sudionika i dodjelom nagrada najboljim momčadima i natjecateljima, u vojarni “5. gardijske brigade Slavonski sokolovi” u Vinkovcima završeno je 17. prvenstvo Hrvatske vojske u plivanju. Natjecanje je trajalo dva dana, a održano je u organizaciji Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske i Odjela za kineziologiju Središnjice za upravljanje osobljem. Na prvenstvu je nastupilo ukupno 84 natjecatelja iz 13 ekipa, koje su zastupale sve veće ustrojbene cjeline OS RH.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Hrvatskog vojnog učilišta, drugo mjesto pripalo je ekipi Gardijske mehanizirane brigade, a treće mjesto osvojila je ekipa Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.U kategoriji žene slobodno 50 m i prsno 50 m pobjednica je pripadnica Gombr-e poručnica Barbara Prša, a u kategoriji veterani 50 m pobijedila je djelatnica Ministarstva obrane RH Sandra Činić. U kategoriji muškarci prsno 50 m pobjednik je pripadnik Hrvatske ratne mornarice nadnarednik Krešimir Marasović, u kategoriji slobodno 50 m također pripadnik HRM-a poručnik bojnog broda Vladimir Jurić, u kategoriji veterani slobodno prvo mjesto osvojio je pripadnik HRM-a kapetan korvete Božen Lukšić, dok je u kategoriji štafeta slobodno i štafeta – puška, odora pobijedila ekipa HVU-a.

Prvenstvo je službeno zatvorio izaslanik načelnika GS OSRH-a i zamjenik zapovjednika Gardijske oklopne mehanizirane brigade brigadir Dragan Pondeljak koji je istaknuo kako je bavljenje sportom važan element za psihofizičku spremu pripadnika Hrvatske vojske, kao i njihovu ukupnu borbenu spremnost.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno