9 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Završeno snimanje komedije Happy End – Jurkasove debitantske filmske trilogije

Više od autora

- vl promo-U Zagrebu je nakon više od godinu dana intenzivnog rada završeno snimanje komedije Happy End, trećeg dugometražnog igranog filma redatelja i scenarista Anđela Jurkasa.

Radi se o zaključnom dijelu trilogije o muško ženskim odnosima započete ljubavnom komičnom dramom ‘Zbog tebe’ (2016.) te nastavljene romantičnom komedijom ‘Fuck Off I Love You’ (2017.) koja je u listopadu prošle godine zatresla sva kina u Hrvatskoj i izazvala kontroverzne reakcije. Premijera trećeg i ujedno zadnjeg nastavka trilogije očekuje se na jesen 2018. Prema podacima filmskih stručnjaka, radi se o prvoj debitantskoj trilogiji u povijesti snimanja filma u Hrvatskoj i zemljama regije, te su oba dva dosadašnja nastavka izabrana u natjecateljsku selekciju na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu.

‘Happy End’ počinje zapletom koji se odvija oko dvojice kvartovskih prijatelja, dva nezaposlena lika iz Zagreba koji smisle poprilično sumanutu ideju i koncept samopomoći, prvenstveno sebi, a nehotice i zajednici. Ideja je tajna, zaštićena copyrightom, no sasvim neslučajno obuhvaća isključivo žene u nevoljama. Ženama političara, nogometaša, celebova, medijskih djelatnika, muzičara, filmaša, maloljetnicama, pa čak i časnim sestrama, svima su pomogli. Iako nitko ne zna čime se bave, postanu viralni i strašno popularni. Ni sami nisu očekivali u što će se usmena predaja o njihovom radu pretvoriti i kako će preko kuloara izrasti mitska priča o dynamic duu. I onda sve stvari krenu smjerom potpuno suprotnim od happy enda jer je njihovo pomaganje uključivalo i maloljetnu kćer aktualnog zagrebačkog gradonačelnika… Velike pop kulturne zvijezde datog vremena i prostora uvučene su u nezaustavljivu lavinu suludih situacija i nevjerojatnih događaja koji preko sudskog slučaja stoljeća vode svemu osim happy endu…

Riječ je o komediji živopisnih strip likova koje opisuju oživljenim Beavis & Butthead karakterima, South Park i Alan Ford junacima. Priča tematizira sex, politiku, religiju, medije i celebrityje “na balkanski način”.

Film je sniman na raznim lokacijama, između ostalog u Zagrebu, na Zrću, Beogradu i u Los Angelesu. U filmu nastupaju mnogi domaći glumci ali i mnoga internacionalno poznata imena. U glavnim ulogama pojavljuju se Jelena Perčin, Barbara Nola, Iskra Jirsak, Dora Lipovčan, Karmen Sunčana Lovrić, Gordana Džepina, Lucija H. Kajić, Nika Ostoić, Iva Richtermoc, Dino Škare, A., Clea Livingston, Giusseppe Panico, George Ginikachukwu Opurum i mnogi drugi…

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno