Danas, nakon masovnog prosvjeda na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, u 16 sati počeli su pregovori u Banskim dvorima gdje su se s predstojnikom Ureda premijera Zvonkom Frkom Petešićem sastali predstavnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Sindikata hrvatskih učitelja, Sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod te Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.
Nešto prije 18 sati došlo je do stanke kako bi se predstavnici sindikata u obrazovanju konzultirali, a kako je izvijestio Dnevnik.hr, prema neslužbenim informacijama, Vladina ponuda nije išla u smjeru izmjene koeficijenta već dodatka, čime sindikati nisu zadovoljni.
Pregovori koji su nastavljeni nakon stanke završeni su nešto prije 23 sata. Po izlasku iz Banskih dvora predstavnici sindikata izjavili su kako se pregovori nastavljaju sutra, a u cilju postizanja dogovora pristali su ne iznositi nikakve informacije o današnjem sastanku.
“Ima nade da se dođe do rješenja”, izjavio je kratko za HRT Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.
Sutra se nastavljaju pregovori u Vladi, ali se, kako se moglo čuti, nastavlja i štrajk u školama.