Kontaktirajte nas

Aktualno

Završna konferencija projekta Sigurnim korakom do vlastitog posla

Objavljeno

-

Danas je, putem ZOOM aplikacije, u prostorijama Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije održana je završna konferencija projekta „Sigurnim korakom do vlastitog posla“ na kojoj su prezentirane realizirane aktivnosti i rezultati projekta ukupne vrijednosti 1.997.544, 86 kuna.

U sklopu završne konferencije, prisutne je pozdravio župan Vukovarsko-srijemske županije  Božo Galić, u ime Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike državni tajnik Dragan Jelić, u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstojnik područnog ureda Vinkovci Dražen Jerković te zamjenica ravnatelja Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Marija Dević. Provedene aktivnosti i realizirane rezultate projekta predstavila je voditeljica projekta Zrinka Lončar u ime Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, a potom je projiciran kratki video prikaz o projektu.

Tijekom 30 mjeseci nositelj projekta, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, zajedno s partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Vukovar, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područnim uredima Vinkovci i Vukovar, Agencijom za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., Razvojnom agencijom Vukovar VURA d.o.o. i Lokalnom agencijom za razvoj VJEVERICA d.o.o. provodili su brojne aktivnosti. Svrha projekta je jačanje kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije (LPZ VSŽ) za njegovo održivo funkcioniranje te ostvarenje ciljeva Akcijskog plana provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Vukovarsko-srijemske županije 2020 kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje najranjivijih skupina.

Nezaposlenim osobama u Vukovarsko-srijemskoj županiji putem različitih projektnih aktivnosti podigla se svijest o prednostima poduzetništva te ih se konkretnim mjerama potaknulo na samozapošljavanje. Kako bi im se pomoglo pri donošenju odluke o pokretanju i realizaciji vlastite poslovne ideje na početku projekta izrađen je katalog poslovnih ideja.

U cilju osnaživanja i motiviranja nezaposlenih za aktivaciju i ulazak u svijet rada organizirane su edukativno-informativne radionice “Poduzetništvom do posla” s posebnim naglaskom na promociji i jačanju svijesti o poduzetništvu i samozapošljavanju putem kojih je 81 nezaposlena osoba dobila više relevantnih informacija.

Potom je 25 zainteresiranih polaznika sudjelovalo u programu edukacija „Poduzetnik 21. stoljeća“, koji je izrađen i proveden kroz projekt, a po završetku edukacija polaznici su stekli pravo sudjelovati i prijaviti se na Program potpora male vrijednosti ukupne vrijednosti 800.000,00 kuna. Kroz navedeni program potpora 10 najuspješniji prijavitelja dobilo je 80.000 kuna bespovratnih sredstva za svoje poslovne ideje, dodatne edukacije te stručno vodstvo i mentorstvo tijekom prve godine poslovanja.

Kako je ranije navedeno, kroz projekt se također dobila prilika osnažiti LPZ VSŽ koji broji 28 članica na području Vukovarsko-srijemske županije, a za koga poslove tehničkog tajništva obavlja Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije. Naime, LPZ VSŽ kroz projekt se povezalo s drugim lokalnim partnerstvima za zapošljavanje na razini Republike Hrvatske kroz sudjelovanje na različitim radionicama i webinarima. Također, kroz brojne edukacije i radionice 75 zaposlenika članica LPZ VSŽ unaprijedilo je svoja znanja i vještine potrebne za svakodnevan rad.

Također, provedene su brojne promotivne aktivnosti u svrhu osiguranja vidljivosti samog projekta. Na veliko zadovoljstvo svih uključenih, projekt je od početka pa do skorašnjega kraja, 14. studenog 2020. godine, uspješno i kvalitetno proveden.

Aktualno

Plan objave natječaja iz Programa ruralnog razvoja do kraja 2021. godine

Objavljeno

-

Napisao/la

    64 pregleda

Do kraja 2021. godine Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s dodjelom bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., čiji je glavni cilj povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača. Poseban naglasak stavit će se na osiguravanje samodostatnosti odnosno primarnu poljoprivrednu proizvodnju, prvenstveno kroz ulaganja u modernizaciju proizvodnih kapaciteta i povećanje proizvodnje. Dio osiguranih sredstava usmjerit će se i na šumarski sektor te sprječavanje daljnje depopulacije ruralnih područja.

S ciljem smanjenja iseljavanja iz ruralnih područja, zadržavanja postojećih te stvaranja novih radnih mjesta osiguran je iznos od 260 milijuna kuna za mlade poljoprivrednike i mala poljoprivredna gospodarstva, dok je za povećanje broja samoodrživih poljoprivrednih gospodarstava osiguravano 140 milijuna kuna za korištenje obnovljivih izvora energije, kao jednog od prioriteta Ministarstva poljoprivrede.

Dodatna sredstva od 200 milijuna kuna usmjerit će se za ulaganja u tovilišta za svinje kao nadogradnja već objavljenog natječaja za reprocentre iz 2020. godine. Uz ovaj natječaj korisnicima će biti na raspolaganju i sredstva za „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“. U pripremi je i natječaj za izgradnju modernih skladišnih kapaciteta za žitarice i uljarice kao odgovor na poremećaje cijena u sektoru ratarstva. Raspoloživa sredstva za ovaj natječaj iznose 150 milijuna kuna.

Osim ulaganja u poljoprivredu, naglasak će se stavit i na ulaganja u šumarski sektor, na povećanje učinkovitosti, okolišne prihvatljivosti, ergonomije i radnih procesa u predindustrijskoj preradi drva kroz modernizaciju postojećih i uvođenje učinkovitih i okolišno pogodnih tehnologija, strojeva, alata i opreme za što je osigurano 147 milijuna kuna.

Dodatna sredstva za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala na raspolaganju su korisnicima kojima su prirodne nepogode uništile njihov proizvodni potencijal, ali i onima koji su pretrpjeli znatnije štete uslijed bolesti koje su zahvatile određene poljoprivredne kulture.

Uz navedeno, poseban naglasak stavit će se i na ulaganja u digitalne tehnologije koje će se financirati sredstvima instrumenta Europske unije za oporavak od  krize uzrokovane širenjem bolesti COVID-19 (EURI sredstva). EURI sredstvima u planu je do kraja 2021. godine (su)financirati projekte u vrijednosti od 651 milijun kuna.

Indikativni plan objave natječaja do kraja 2021. nalazi se na poveznici.

Nastavi čitati

Aktualno

61-godišnjak smrtno stradao u prometnoj nesreći

Objavljeno

-

Napisao/la

    1214 pregleda

Danas u 16,40 sati na cesti između Vrbanje i Otoka dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

61-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka iz Vrbanje u smjeru Otoka te je uslijed neprilagođene brzine, osobinama i stanju ceste izgubio nadzor nad vozilom, zbog čega je došlo do prevrtanja i slijetanja vozila u odvodni kanal prometne ceste.

Vozač je preminuo na mjestu događaja, dok je u vozilu bila 46-godišnja suvozačica koja je prevezena u OŽB Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

Na mjestu događaja očevidom uz policiju vodi državna odvjetnica.

Nastavi čitati

Aktualno

Nove medalje i pripreme za državno natjecanje te 1. KUP DVD-a Nuštar

Objavljeno

-

Napisao/la

    153 pregleda

DVD Nuštar nastupio je na 21. Memorijalom kupu “Franjo Divić” u organizaciji DVD Beravci. Mladež ženska odradila je odličnu vježbu te zauzela 1. mjesto i tako uspješno završila natjecateljsku sezonu. Mladež muška zauzela je visoko 3. mjesto.

U DVD-u Nuštar, inače, pripremaju se za sudjelovanje na VIII. državnom natjecanju vatrogasaca Republike Hrvatske. Nuštarske vatrogasce, 26. rujna u Varaždinu, zastupat će ženska A i muška A ekipa.

Također, u nuštarskom vatrogasnom društvu u tijeku su i pripreme za 1. KUP DVD-a Nuštar, koji je najavljen za subotu, 2. listopada. Natjecanje će biti održano u kategorijama: pomladak muški i ženski, žene A, muški A, te žene B i muški B rođeni 2.12.1991. i stariji. Natjecat će se odjeljenja od šest članova: Z, S, V1, V2, C1, C2 po važećem pravilniku HVZ-a.

Pehari su osigurani za prva tri mjesta u svakoj kategoriji kao i prijelazni pehari za ukupne pobjednike kuša u muškoj i ženskoj kategoriji za odrasle.

Ekipe se trebaju prijaviti najkasnije do 30. rujna. 

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 1 sat

Plan objave natječaja iz Programa ruralnog razvoja do kraja 2021. godine

Do kraja 2021. godine Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s dodjelom bespovratnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014....

Aktualnoprije 1 sat

61-godišnjak smrtno stradao u prometnoj nesreći

Danas u 16,40 sati na cesti između Vrbanje i Otoka dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. 61-godišnji vozač...

Vijestiprije 2 sata

Četvrti poraz zaredom: BSK-Cibalia 1:0

U današnjoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u Bijelom Brdu Cibalia je izgubila od domaćina BSK rezultatom 1:0. Cibalia je...

Aktualnoprije 3 sata

Nove medalje i pripreme za državno natjecanje te 1. KUP DVD-a Nuštar

DVD Nuštar nastupio je na 21. Memorijalom kupu “Franjo Divić” u organizaciji DVD Beravci. Mladež ženska odradila je odličnu vježbu te...

Aktualnoprije 4 sata

Nasilje nad ženama najčešće se događa u obiteljskoj zajednici

U Hrvatskoj se svake godine 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u spomen na tri ubijene...

Aktualnoprije 6 sati

Putničkim vlakom do Vukovara za 20, umjesto dosadašnjih 40 minuta

Kraće vrijeme putovanja i sigurnost prometovanja – zaključak je današnjeg Info dana u Vukovaru u čijem je središtu bila modernizacija...

Aktualnoprije 6 sati

Beroš: Covid potvrde uvode se zbog sigurnosti, a ne kažnjavanja

Ministar zdravstva Vili Beroš priopćio je danas  da se obveza posjedovanja Covid potvrde, koja će se početi primjenjivati u zdravstvenom...

Aktualnoprije 6 sati

U Hrvatskoj 1812 novozaraženih, umrlo je 13 osoba

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 1812 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 13 osoba, izvijestio je...

Najčitanije