16 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Završnica natjecanja “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2018.”

Više od autora

- vl promo-

Sutra se, 11. svibnja, održava završnica natjecanja “Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2018.”

Program natjecanja počinje u 7 sati kod Ekonomije u Retkovcima startom natjecatelja. Natjecatelji moraju prijeći stazu dužine 40 kilometara (jednim dijelom prolazeći i kroz “Kukuruzni put”) i izvršiti zadane vojničke zadatke na 10-tak radnih točaka. Riječ je o 150 natjecatelja u punoj vojničkoj opremi i naoružanju težine 16,8 kilograma. Najspretniji pripadnik je onaj koji uz to što prvi prođe zadanu stazu i u najkraćem vremenu stigne na cilj natjecanja (kod križa na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru), također ispuni sve zadaće na radnim točkama. Dolazak prvoplasiranih natjecatelja očekuje se oko 12:30 sati.

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika OSRH provodi se po sedmi puta, a ove je godine domaćin Gardijska oklopno-mehanizirana brigada Hrvatske kopnene vojske. Cilj je natjecanja pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine pripadnika oružanih snaga, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja.

Natjecanje traje od 6. do 11. svibnja, a do sada je program pokrio sljedeće: koncert održan 6. svibnja u Vinkovcima i 7. svibnja u Županji, zatim nastup Taktičko tehničkog zbora OS RH 8. svibnja u Iloku te 9. svibnja natjecanje vrtića Grada Vinkovaca s vojnim preprekama prilagođenim vrtićkom uzrastu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno