13 C
Vinkovci
Petak, 19. travnja 2024.

Zbirkom pjesama Živan Kuvedžić ostavlja “Tragove”

Više od autora

- vl promo-

Emotivna promocija zbirke pjesama “Tragovi” autora Živana Kuvedžića održana je večeras, a kako je sam autor rekao, izdana je na nagovor supruge, koja je ujedno urednica i lektorica knjige.

Nismo puno razmišljali i odvajali puno vremena, u neka dva mjeseca smo sve sklopili jer sam imao pripremljene pjesme”, kazao je. Kad je riječ o tematici, pojašnjava kako je slavonska, ljubavna i domoljubna. „Bećari, snaše i Slavonija”, kratko je opisao autor. “Inspiracija mi je bio svakodnevni život. Kad pogledam slavonsku ravnicu, izlazak i zalak sunca, šokca, šokicu, narodnu nošnju, starinu, to je ono s čime moja obitelj i ja živimo cijeli život, a moram istaknuti kako su moja djeca također uključena u ovaj projekt sa svojim radovima”, rekao je ponosno.


“Sa svojom zbirkom „Tragovi” želio sam ostaviti neki trag iza sebe, hito sam da ostane nešto zapisao jer u današnje vrijeme interneta, slabo se izdaju knjige”, dodaje. U šali kaže kako će za neko novo izdanje knjige opet biti potrebno nagovaranje, ali ovo je izabrano, ozbiljno i kvalitetno, a o čemu će, ističe, prosuditi publika.

Na promociji je bio i gradonačelnik Ivan Bosančić koji mu je pružio podršku. “Živan prvo kao prijatelj, a onda i pjesnik zaslužuje moje poštovanje, a uvijek će me radovati biti na promocijama, posebice ovim osobnim, kakvu je on danas napravio. Hvala mu na tome, ostavit će trag kroz knjigu i pjesmu, kako je i najbolje za jednog Slavonca”, rekao je ovom prigodom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno