Lutkarsko proljeće u županiji Vukovarsko-srijemskoj održat će se u svom stalnom terminu, a to je tjedan prije Velikog tjedna blagdana Uskrsa. Ove godine je to dakle od ponedjeljka 30. ožujka do petka 3. travnja.
Uvertiru u ovaj značajni jubilej najveće lutkarske manifestacije u Hrvatskoj obilježit će i 5. Susret književnika za djecu i mlade te proglašenje najuspješnijih dramskih djela književnog natječaja Tena i Tenica koji po treći put raspisuju Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade i Lutkarsko proljeće. Susret će se održati prije službenog početka Lutkarskog proljeća, u četvrtak, 27. ožujka u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci. Sutradan, u petak, 28.ožujka na istom mjestu, ilustrator i strip crtač Davor Šunk promovirat će svoju najnoviju slikovnicu.
Davor Šunk autor je logotipa Lutkarskog proljeća, Festivala glumca i Filmskog festivala glumca.
U pet dana trajanja manifestacije, dvadeset lutkarskih kazališta i kazališta za djecu i mlade izvest će preko stotinu predstava u pet gradova, dvadest i dvije općine i jedanaest mjesta Vukovarsko srijemske županije.
Uskoro donosimo detalje otvaranja kao i popis predstava u kojima ćemo u tih pet dana zasigurno uživati.
Producent 25. Lutkarskog proljeća je Umjetnička organizacija Asser Savus iz Vinkovaca u suradnji sa Javnom ustanovom u kulturi Hrvatski dom Vukovar, Gradskim muzejom Vukovar i Gradskim kazalištem “Joza Ivakić” Vinkovci, uz stručnu potporu HC UNIMA.
Sve informacije o 25. Lutkarskom proljeću, osim na našim stranicama pratite i na web stranici www.assersavus.hr gdje će uskoro biti obznanjeni svi detalji manifestacije.