23 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Zbog proizvodnje i prodaje droge uhićen mladić u Retkovcima

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Policijski službenici su 21. prosinca pronašli, uhitili i kriminalistički istražili tri hrvatska državljana, sva trojica iz Borova i u životnoj su dobi od 39., 41. i 42. godine, čime su utvrdili sumnju da su sva trojica počinila kazneno djelo Teška krađa, javljaju iz PU vukovarsko-srijemske. “Osumnjičenici su prema našim utvrđenim sumnjama 17./18. prosinca u Borovu, u ulici Vladimira Nazora, provalili u trgovinu mješovite robe kada su otuđili više vrsta cigareta, alkohola i drugih prehrambenih proizvoda iz trgovine. Policija je nakon prikupljenih saznanja pronašla sumnjive osobe te je nakon Naloga Županijskog suda u Vukovaru izvršila pretrage u domu i drugim prostorijama, kada je pri pretrazi kod 41. godišnjaka na njegovoj adresi, pronašla većinu otuđenih artikala iz navedene provale u Borovu”, ističu iz policije. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je 22. prosinca oko 10 sati uz dopunjenu kaznenu prijavu svu trojicu hrvatskih državljanina iz Borova predala policijskom pritvorskom nadzorniku.

Također, u nedjelju 20. prosinca oko 23 sata u Vođincima, u ulici Braće Radića, policijski službenici su u osobnom automobilu, gdje su zatekli dvije osobe, pronašli i zaplijenili ukupno 365,75 grama marihuane te digitalnu vagu, koja je poveziva s korištenjem opojnih droga.

Točnije u navedeno vrijeme, 21. godišnjaka iz Retkovaca i 19. godišnjaka iz Prkovaca je policija zatekla u osobnom automobilu vinkovačkih registarskih oznaka, unutar kog vozila su vidjeli postojanje opojnih sredstava te su utvrdili i doveli zatečene osobe u suspektnu situaciju, zbog nezakonitog posjedovanja opojnih droga. Provedenim složenim i detaljnim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su na temelju Naloga Županijskog suda u Vukovaru proveli dokaznu radnju pretrage doma i drugih prostorija u Retkovcima gdje boravi 21. godišnjak, gdje je u obiteljskoj kući pronađeno 0,52 grama marihuane. “Zbog takvih utvrđenih okolnosti, u pretraženoj osobnoj kući u Retkovcima, od 24. godišnjaka, koji također boravi u istoj kao i 21. godišnji osumnjičenik, je privremeno oduzeta manja količina marihuane (0,52 g marihuane), uslijed čega je 24. godišnjaku proslijeđen prekršajni optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporaba droga”, objašnjavaju iz policije.


Opsežnim kriminalističkim istraživanjem koje je provela policija 19. godišnjaku nije utvrđeno kazneno prekršajna odgovornost, dok su istraživanjem policijski službenici utvrdili sumnju da je 21. godišnjak iz Retkovaca počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Kaznenu prijavu je policija podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima te je 22. prosinca 2020. godine, u 00,05 sati osumnjičenik predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno