10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Zbog velikih radova na autocesti A3, u narednih 60 dana otežan promet

Više od autora

- vl promo-

Danas započinju velik radovi na autocesti A3, a iz Hrvatskih autocesta upozoravaju da će promet na tim dionicama biti otežan, prenosi Dnevnik.hr.

U planu je sanacija dionice ukupne dionice od 44 kilometara, a radovi će se odvijati u više faza. Prva faza obuhvaća tri dionice i dužinu od 15 kilometara, stoji u priopćenju Hrvatskih autocesta (HAC).

Samim time, u narednom vremenu na ovom dijelu autoceste nužna je regulacija prometa, a već je dio pripremnih radova izveden. Glavni je cilj, naravno, sigurnije vođenje ukupnog prometa tim kolnikom za vrijeme trajanja radova u smjeru Lipovac.


U utorak, prvi dan uspostave privremene regulacije, za promet će biti zatvorene pretjecanje trake u oba smjera, a promet će se voditi voznim trakama. Nadalje, u narednih pet dana u smjeru Zagreba postavljat će se betonska New Jersey ograda za razdvajanje smjerova kretanja vozila, a promet će se odvijati dvosmjerno kolnikom u Smjeru Lipovca.

U ponedjeljak, 8. travnja, predviđeno je dvosmjerni promet preusmjeriti na kolnik u smjeru Zagreba, te nakon toga započinju radovi kompletne sanacije kolnika u smjeru Lipovca.

U cijelosti će biti zamijenjena kolnička konstrukcija na voznoj, preticajnoj i zaustavnoj traci, a zamijenjena će biti i elastična odbojna ograda. Uz povoljne vremenske uvjete, kao i radni svaki dan u tjednu, uključujući blagdane i praznike, rok sanacije 15 kilometara je u narednih 60 dana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno