17 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Zbog velikog interesa Rundekov koncert prebačen u Veliku dvoranu Doma sportova

Više od autora

- vl promo-


Darko Rundek / Foto: Emir Srkalović

S obzirom da je još sredinom studenog rasprodan kapacitet Male dvorane, koncert Darka Rundeka planiran za 16. prosinca, prebačen je u Veliku dvoranu zagrebačkog Doma sportova.

Ogroman interes publike dovest će posljednji nastup Rundekove ‘Apocalypso Now’ turneje na mjesto gdje je pjesma premijerno izvedena. Naime, upravo u Velikoj dvorani Doma sportova publika trećeg Fiju Briju festivala mogla je po prvi put čuti ‘Apokalipso’, kojeg je Rundek kasnije izvodio na koncertima prije nego je pjesma službeno objavljena na istoimenom albumu.

Dva desetljeća kasnije album je doživio reizdanje u remasteriranom obliku naslovljenom ‘Apocalypso’ i pojačanom nikada objavljenim albumom grupe Haustor ‘Dovitljivi mali čudaci’, a sama pjesma je postala jedan od najznačajnijih momenata naše glazbene povijesti.

Za ‘Apocalypso Now’ turneju Rundek je okupio glazbenike raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistice Ane Kovačić i vječnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu i bubnjevima, Mire Manojlovića na udaraljkama I vibrafonu, Slivia Biočića na bubnjevima, gitari i basu, do članova Cargo Trija, violinistice Isabel i multiinstrumentalista Dušana Vranića Duce. Osim ključnih pjesama albuma, kao što su ‘Apokalipso’, ‘Grane smo na vjetru’, ‘Tranzit’, ‘More more’, ‘Seno’ ili ‘Štrajk željezničara’ Rundek i njegov bend proći će u Domu sportova kroz najvažnije pjesme na potezu od Haustora do Cargo Tria.

Ulaznice u pretprodaji iznose 100 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 120 kn.

Službena prodajna mjesta: Dirty old shop, Tratinska 18 / Rockmark, Berislavićeva 13 / Aquarius CD Shop, Varšavska 13 i Branimir centar / Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr.

APOCALYPSO [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno