33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Zbog velikog nevremena noćas, tri vatrogasne intervencije u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-


Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i ledom zahvatilo je noćas poslije 22 sata sjever i istok Hrvatske. Na području Vukovarsko-srijemske županije porušena su mnoga stabla i granje na prometnicama, a bilo je i prekida u isporuci električne energije.

Kako doznajemo od zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci Krešimira Jelića, intervencija je noćas bilo i u našem gradu, njih tri. “Ekipa je bila na terenu te su sanirana porušena stabla sa glavnih cesta kako bi se promet mogao neometano odvijati”, poručio je Jelić dodavši kako su vinkovački vatrogasci uvijek u pripravnosti za vjerojatne akcije i tijekom nadolazećih dana, kada su najavljene ponovne vremenske neprilike.

“Savjetovao bi građanima da prije svake najave velikog nevremena isključe televizore i ostalu tehniku iz struje. Također, ukoliko dođe do rušenja stabala u njihovoj blizini ili dvorištu, naravno trebaju nazvati vatrogasce u svom mjestu stanovanja”, dodao je Jelić.

Velika količina granja i lišća zasigurno se pametno može iskoristiti, a kako bi se očistio okoliš, Blaženka Omrčanin, vlasnica cvjećarnice Frezija poručuje kako građani dobrovoljno mogu granje i sve iskoristive materijale donijeti u cvjećarnicu. “Od prirodnog materijala svakako će nam sve dobro doći kako bi aranžmani izgledali ljepše i prirodnije”, poručila je Omrčanin, dodavši kako dodatan materijal za cvjećare nikad nije na odmet.

Klimatske promjene česte su u ljetnim mjesecima i nerijetko izazivaju velike štete u prirodi. Kako bi se one svele na minimum, potrebno je kontinuirano voditi brigu o uređenju stabala, presaditi stara za nova jer upravo uređenjem okoliša i prirode brinemo o sigurnosti građana, kako u prometu, tako i u svakodnevnom životu.

Spomenimo kako prognostičari najavljuju moguće lokalne vremenske neprilike i početkom nadolazećeg tjedna, a vikend će proteći u znaku vjetra i ponovnih pljuskova. Temperature osjetno niže, ponegdje će se na kontinentu praktički prepoloviti.

Foto: DHMZ Vinkovci prognoza za nadolazeći tjedan

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno