Volonterski klub “Pružam ti ruku da poletiš” Zdravstvene i veterinarske škole Andrije Štampara u Vinkovcima danas je obilježio godinu dana uspješnog rada, a tim povodom školu je posjetila i s volonterima se upoznala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić.

Osnivanje Kluba u ovoj školi potaknuto je istraživanjem o stavovima učenika o prihvaćanju i neprihvaćanju međusobnih razlika, nakon kojega je, sa željom da se kod učenika stvori osjećaj zajedništva te da se potaknu na promišljanje o drugima i drugačijima, projektni školski tim osmislio projekt “Pružam ti ruku da poletiš” iz kojega je opet proistekao volonterski klub istoga imena. Od samoga početka učenici su pokazali zanimanje za volontiranje, a danas volonterske aktivnosti provode u suradnji s: Rehabilitacijskim centrom “Mala Terezija”, Centrom za zlostavljanu, zanemarivanu i nestalu djecu, Gradskom knjižnicom, Društvom “Naša djeca”, Odjelom pedijatrije OŽB Vinkovci, Domom za starije i nemoćne osobe, Konjičkim klubom “Eohipus”, MS timom te Gradskim društvom Crvenog križa, koji se brine i za njihov prijevoz kada je to potrebno.

Voditeljica volontera je učenica Magdalena Dakić, a aktivnosti se planiraju i provode pod vodstvom volonterskog tima koji čine profesorice Ana Lukić, Mirjana Vuković i Dubravka Keser te psihologinja Sanda Horvatović, koordinatorica projekta.