- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U prostorijama Šumarskog muzeja u Bošnjacima jučer je održana Početna konferencija projekta Jačanje kapaciteta Drvnog klastera Slavonski hrast za popularizaciju STEM-a (Wood4STEM). Konferenciju je organizirao Slavonski hrast drvni klaster kao nositelj projekta, zajedno s partnerima Drvodjelsko-tehničkom školom Vinkovci i Fakultetom šumarstva i drvne tehnologije Zagreb.

U sklopu projekta u Drvnom klasteru planiraju provesti 46 aktivnosti popularizacije biotehničkih znanosti i to kroz 31 radionicu u jedinicama lokalne samouprave naše županije, te kroz 5 igraonica u vrtićima, 5 radionica u osnovnim i 5 u srednjim školama.

Također, projekt Wood4STEM omogućit će grupi učenika osnovnih škola odlazak u Drvodjelsku tehničku školu Vinkovci te grupi učenika srednjih škola na Šumarski fakultet, gdje će bit održane 4 radionice s ciljem podizanja svijesti o šumarstvu i drvnoj tehnologiji, a kako bi ih motivirali za nastavak obrazovanja u STEM-u. Ciljane skupine projekta uključuju nekoliko razina, odnosno djecu vrtićke dobi, osnovnoškolce, srednjoškolce i opću populaciju. Konferenciji su nazočili predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, jedinica lokalne samouprave, predstavnici Odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije, ravnatelji osnovnih i srednjih škola te ravnatelji vrtića. Prisutnima su uvodne pozdrave uputili predsjednik Drvnog klastera Slavonski hrast Josip Faletar, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Jadranka Mustapić-Karlić te direktor Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj Ivan Ambroš. Nakon uvodnih pozdrava, voditeljica projekta Marija Križanac prisutnima je predstavila Wood4STEM projekt naglasivši važnost i dobrobiti provedbe radionica u svrhu popularizacije STEM-a među djecom predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi te u općoj populaciji.

Predstavnica Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Zagreb Danijela Domljan prisutnima je objasnila način provedbe radionica koje će se održati ciljanoj skupini.