12 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

ŽEN sa Soničnom taktikom do Sunčanih ljudi

Više od autora

- vl promo-

Zagrebački ženski kolektiv ŽEN objavljuje videospot za pjesmu ‘Sonična taktika’, prvi singl s nadolazećeg albuma ‘Sunčani ljudi’ koji izlazi 22. 11. 2017. za slovenski Moonlee Records, francuski Vox Project i austrijski Unrecords.

Žen uz videospot pridodaju: ‘Spot za pjesmu Sonična taktika svojevrsni je homage igrama svjetla, sjena i boja kojima nas je u live nastupima oblikovala naša draga VJ-ica Tanja Minarik. Nakon sedam šarenih i animiranih godina, zbog preseljenja na drugi kontinent, Tanja nas nažalost više neće uživo pratiti na koncertima, ali suradnja se nastavlja i preko oceana. Za ovu pjesmu Tanja je snimila i dokumentirala dugotrajne procese poput klijanja i zaleđivanja, kakve najčešće nemamo vremena i strpljenja ispratiti od početka do kraja, te sitne detalje poput ljudskog oka ili difuzije boje u mikroskopskim mjehurićima tekućina.’
U duhu te ideje izraelski redatelj, snimatelj i fotograf Senny Rappaport režirao je i snimio drugi sloj ovog spota koristeći diaprojektor za kreiranje aktivnih uzoraka koji su se spajali i rastvarali, projicirani na našim tijelima/licima i pomičnim objektima u prostoru. Videospot je sniman u prostoru Filmskog studija, AKC Medika, a oblikovao ga je i montirao također Senny Rapoport.

SONIČNA TAKTIKA [VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno