27 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Žene u fokusu II: Stari Jankovci objavili poziv za zapošljavanje 30 žena

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nakon što se prvi pokazao izuzetno uspješnim, Općina Stari Jankovci raspisala je Javni poziv i za drugi projekt Žene u fokusu. Projekt će pomoći teže zapošljivim ženama te starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Javni poziv za prijem u radni odnos u Općini za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu projekta Žene u fokusu II traži 30 radnica sa završenom srednjom školom koje će kroz šest mjeseci biti zaposlene na puno radno vrijeme. Potencijalne radnice moraju biti nezaposlene i prijavljene na Zavodu za zapošljavanje, s naglaskom na teže zapošljive skupine, primjerice žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve nasilja ili mlade žene izašle iz sustava skrbi.

Pomagat će potrebitima u dostavi lijekova, namirnica i drugih potrepština, u pripremi obroka, čišćenju, oblačenju i osobnoj higijeni, ali i u socijalnoj integraciji te posredovanju u ostvarivanju raznih prava. Pružat će podršku korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, bit će im pratnja i pomagati u raznim društvenim aktivnostima. Prijave se mogu dostaviti najkasnije do 11. studenoga, poštom ili osobno u Općini.

Više informacija možete pronaći ovdje.

„Projekt Žene u fokusu je uvelike povećao kvalitetu života u našoj zajednici, kako zaposlenim ženama i njihovim obiteljima, tako i našim starijim sumještanima”, kažu u Općini Stari Jankovci.

Podsjećaju i kako je prvi projekt umjesto 210 obuhvatio 245 krajnjih korisnika, a bilo je zaposleno 35 žena na 12 mjeseci, što znači da je svaka brinula za sedam osoba. Završio je u prosincu prošle godine, zaključen je s ukupno 44.158 pruženih usluga i 20.347 posjeta, a podijeljeno je čak 2.520 paketa higijenskih potrepština.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno