23 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Žene u fokusu

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Javna tribina s ciljem predstavljanja projekta “Žene u fokusu” održana je prošli tjedan u Domu kluture u Starim Jankovcima. Okupljene je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Boris Dragičević koji se tom prilikom osvrnuo na vrlo uspješnu provedbu prethodne faze poziva Zaželi te je zaposlenim ženama kao i projektnom timu zaželio puno uspjeha u izvršavanju aktivnosti projekta Žene u fokusu.

Voditeljica projekta Tanja Vidović kroz prezentaciju je predstavila aktivnosti projekta, kao recimo zapošljavanje 35 žena s područja Općine Stari Jankovci koje će u razdoblju od 12 mjeseci skrbiti o minimalno 210 krajnjih korisnika, odnosno osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju. 

Ukupno 20 od 35 zaposlenih žena će pohađati program osposobljavanja za gerontodomaćicu. Voditeljica projekta naglasila je da je provedbom projekta omogućena podrška te pristup tržištu rada i zapošljavanje, kao i uključenje u život zajednice žena, pridonosi se ublažavanju posljedica dugotrajne nezaposlenosti žena, rizika od izoliranosti i osamljenosti krajnjih korisnika te povećanju razine kvalitete života svih sudionika projekta, ali i šire društvene zajednice. Nositelj projekta je Općina Stari Jankovci, a projekt se provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Vinkovci, Centrom za socijalnu skrb Vinkovci te Udrugom “Zlatna dob” Stari Jankovci. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Sredstva su odobrena u sklopu 1. Odluke o financiranju koja je donesena 16. lipnja 2020. godine, od strane Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Intenzitet potpore je 100 posto prihvatljivih troškova, odnosno prijavitelj i partneri nisu dužni osigurati sufinanciranje projekta iz vlastitih sredstava. Ukupna vrijednost projekta je 3.147.700 kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno