Foto: HNK Cibalia

Iza nogometaša vinkovačke Cibalije mjesec je dana priprema za drugoligašku sezonu, jer pod vodstvom trenera Davora Mladine u pripreme su krenuli puno ranije nego konkurencija. U ovom periodu, uglavnom uspješno, osim treninga odradili su i pet pripremnih utakmica. U subotu su pak otputovali na Kupres, gdje kreću s drugom fazom priprema. Klub je smogao sredstva i momčad je otputovala u BiH, a time je najzadovoljniji trener Nebeskoplavih Davor Mladina.

“Ovdje je ugodna temperatura, dobar teren i imamo sve uvjete za dobar rad. Za sada znam samo jedno, radit će se naporno i iz drugog dijela priprema želim izvući maksimum, a bit će nam to i idealna prilika za upoznavanje. Ovdje je puno mladih igrača, ovoga ljeta je bilo dosta dolazaka i dečki se najbolje upoznaju kada su negdje na pripremama izvan svoga grada”, objašnjava Mladina.

Na Kupresu je svakodnevno na programu radni ritam, žestoki treninzi i napori, a za sada su dogovorene i tri prijateljske utakmice, dvije s klubovima iz Prve lige Federacije BiH. Prvi suparnik bit će momčad Travnika, dogovoren je i ogled s Čapljinom, dok će treću pripremnu utakmicu na Kupresu momčad Cibalije odigrati protiv BiH premijerligaša NK Široki Brijeg. Trener Mladina na put je poveo 25 igrača i na sve njih, kako kaže, računa u narednoj sezoni.

Momčad se u Vinkovce vraća, 3. kolovoza, igrači će potom dobiti dva slobodna dana, a zatim slijedi utakmica s Diljem u Vinkovcima, pa generalka pred početak prvenstva s Rudešom u Zagrebu.