2 C
Vinkovci
Četvrtak, 2. veljače 2023.

Zimske pripreme Judo kluba Vinkovci

Više od autora

- vl promo-
Novosti
Novosti
mario.brcic@novosti.hr

Judo klub Vinkovci i ove je godine domaćin kata seminara i priprema mlađih dobnih skupina. Zimske pripreme, koje se održavaju u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“, okupile su veliki broj natjecatelja, trenera i sudaca iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, a po prvi puta i džudaši iz Austrije.

„ Ovo je naš tradicionalni seminar, ali i sportski kamp u ovom dijelu Hrvatske, na kojem se svake godine okupe klubovi s hrvatskog istoka, pa i šire. Kroz ovaj kamp je prošlo oko 300 polaznika svih dobnih uzrasta, od dječaka i djevojčica, pa sve do džudaša koji se uvježbavaju za predstojeća kata prvenstva Hrvatske, kao i Europsko prvenstvo u katama.“ – rekao je trener Judo kluba Vinkovci, Josip Piljić.

Na kata treningu, koji obuhvaća analizu i rad kata, sudjelovali su juniori i seniori, kata natjecatelji i kandidati za polaganje majstorskih pojaseva. Voditelji kata treninga bili su rukovoditelj Komisije za kate i pojaseve pri Hrvatskom judo savezu, Slaviša Bradić, te član komisije za kate u Međunarodnom džudo savezu, Piero Comino iz Italije.
Na učenju i usavršavanju tehničkih elemenata sa specifičnom pripremom, randori, sudjelovale su mlađe kategorije, a voditelji su bili glavni trener JK Vinkovci Josip Piljić, te Slaviša Bradić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno