Zagreb je 15. i 16. lipnja 2019. godine bio domaćin Prvenstva Hrvatske u streljaštvu za osobe s invaliditetom. Natjecanje je održano na streljani “Vrapčanski potok“ u Zagrebu, u IPC disciplinama zračne puške i pištolja, malokalibarske puške i pištolja, te serijskoj zračnoj pušci. Po prvi puta u sklopu PH održan je i „Kup HSSOI“ u zračnom pištolju (SH0, SHŽ, P1, P2).

Na prvenstvima Hrvatske strijelci Streljačkog kluba osoba s invaliditetom „Kristinka Matičić“ Vinkovci redovito osvajaju pet do sedam medalja, a tako koje bilo i ove godine. Osvojeno je ukupno 5 medalja u kategorijama SH0, SH1 i SH2.

U kategoriji SH2 nastupio je Stanko Pljak te je u disciplini R4 zračna puška stojeći stav osvojio zlatnu medalju. Stanko je u disciplini R5 osvojio srebrenu medalju, kao i u disciplini serijska zračna puška.

U kategoriji SH0 za žene zračni pištolj Katica Čajkovac Maltar osvojila je srebrnu medalju. U kategoriji SHO zračni pištolj nastupio je Vinko Kovač koji je osvojio četvrto mjesto.

U sklopu projekta “I ja sam sportaš” članovi Streljačkog kluba osoba s invaliditetom „Kristinka Matičić“ nastupili su u kategoriji SH2 serijska zračna puška gdje je Simeon Bogatirov osvojio brončanu medalju, dok je u kategoriji SH1 zračni pištolj nastupio Goran Knežević koji je osvojio šesto mjesto.

Svojom nazočnošću potporu vinkovačkom klubu dali su general Ante Roso, Damir Gašparović i Stela Popović. Strijelce SKOI „Kristinka Matičić“ na ovom prvenstvu vodio je predsjednik i trener Anton Đerek.