Znanstvene predmete i umjetnost u dječjem vrtiću Medenjak podučavat će na engleskom jeziku

0
41
Foto: Dječji vrtić Medenjak

Dječji Vrtić Medenjak ima novi program – STEAM i CLIL. To znači da ćee znanstvene predmete i umjetnost podučavati na engleskom jeziku. Upisi su u tijeku.

Ovaj program je rezultat petnaestmjesečnog projekta ‚Integracija STEM sadržaja i engleskog jezika pomoću CLIL metode‘, kojeg je sufinancirala Europska unija kroz program Erasmus. Provodi se u svim vrtićkim skupinama s ciljem poticanja razvoja STEM vještina i znanja, a sve to na engleskom jeziku.

STEM je skraćenica koja označava prirodne znanosti, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Skraćenica CLIL označava objedinjeno podučavanje STEM sadržaja na engleskom jezik. To znači da kada učimo o npr. katapultu Leonarda da Vinccija, odgojiteljica koristi engleski jezik.

Ovaj program već je proveden tijekom Erasmus+ projekta kada su bila uključena sva djeca od prve do sedme godine u skladu s njihovim interesima i dobnim sposobnostima. “Svima je odlično išlo, a najvećim uspjehom smatramo izraz čuđenja i oduševljenja na dječjem licu”, sretni su u vrtiću.

Sada uzbudljivi svijet znanosti i engleskog jezika otvaraju svim budućim znanstvenicima!

Upisi su započeli, a više pročitajte na https://djecjivrticmedenjak.hr/dogadaji/-.