-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

ŽNK Mikanovci u okviru 1/8 finala kupa dočekuje Hajduk

Više od autora

- vl promo-

ŽNK Mikanovci sutra će s početkom u 12 sati odigrati kup utakmicu protiv HNK Hajduk Split. Ova je utakmica zasigurno jedna od većih u povijesti mikanovačkog kluba, a samim time stvara se jedna lijepa priča i promocija ženskog nogometa.

Prije svega, veliko je iznenađenje kako su se kuglice uopće posložile tako i što smo mi izvukli jedan veliki Hajduk. Što se tiče očekivanja, jedino što možemo reći je to da ćemo dati sve od sebe. Moje cure i ja vjerujemo kako može doći do iznenađenja te da možemo biti kao BSK protiv Rijeke, rekla je Iva Kikić, nogometašica ŽNK Mikanovci.

FOTO: ŽNK Mikanovci

Klub se trenutno natječe u 2. HNLŽ Skupine B, a trenutno se nalazi na 7. mjestu, s tim da isti broj bodova dijeli s još tri kluba, tako da vrlo lagano mogu napredovati do 4. mjesta. Kikić naglašava kako su se mogli ostvariti bolji rezultati u dosadašnjem dijelu sezone, no i kako vjeruje da će druga polusezona donijeti više pobjeda i bodova.

Nogometom se bavim već pet godina. Priča je krenula tako da su svi krenuli ići na nogomet, pa sam se i ja odlučila vidjeti kako je to. Svidjelo mi se i ostala sam”, o svojim počecima u nogometu rekla je nogometašica Mikanovaca.


ŽNK Mikanovci trenutno ima 76 članova koji su raspoređeni u 4 kategorije. Tako u klubu postoje kategorije limača, pionira, kadeta te seniorki. Seniorke i kadetkinje treniraju po tri puta na tjednoj bazi, a vikendom se igra utakmica. Što se tiče pioniriki i limača, oni se natječu turnirski. Predturnir imaju 3 do 4 puta tjedno, a ako nemaju turnir onda se trenira dva puta tjedno, a ponekad se odigra i prijateljska utakmica tijekom vikenda.

Smatramo kako je važno da se djeca što više bave sportom, da se djevojke i djevojčice moraju družiti, stjecati prijateljstva te da se maknu s interneta. To je naš nekakav cilj kluba. Kada su trening i utakmice mobitela nema, a dosad to dobro funkcionira”, poručuje Kikić.

FOTO: ŽNK Mikanovci

Sutra je tako na rasporedu velika i povijesna utakmica za mikanovački klub. U goste dolazi Hajduk, koji je nastao spajanjem sa ŽNK Marjan. Radi se o klubu koji se natječe u SuperSport 1. HNLŽ, odnosno u elitnom razredu ženskog nogometa u Hrvatskoj te se trenutno nalaze na trećem mjestu.

Bilo bi nam drago da dođe što više gledatelja i podrže nas, 90 minuta je dugih, može doći do iznenađenja. Ženski nogometni klub poziva sve ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 12 sati podržati klub u Stare Mikanovce. Bez obzira ne rezultat, dođite i budite dio ove priče”, za kraj je poručila Iva Kikić.

FOTO: ŽNK Mikanovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno