16 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Zoran Čalić u subotu u Craft baru Valens!

Više od autora

- vl promo-

Jako me veseli što za subotu 24. rujna 2022. godine mogu najaviti ponovni dolazak Zorana Čalića, budući da će u Craft baru Valens održati svoj novi nastup.

Zoran Čalić, jedan od najistaknutijih blues rock gitarista s ovih prostora, čija profesionalna karijera traje već trideset godina (+ bar pet-šest kaljenja na vinkovačkom asfaltu), koji je svoj duboki trag “zaorao” djelujući u bendovima kakve su Majke, Pokvarena mašta, Satan Panonski, Kaotične duše, Matchless Gift, Big Foot Mama, Elektrobuda, Holder, Samosvjetlo, Benston…, prekosutra u Valens stiže sa svojom “akustarom”, kako bi nam se predstavio u jednom drugačijem izdanju, opuštenijem i intimnijem, onako kako se to može učiniti valjda samo u svome gradu.

Za one malo mlađe, tek opaska kako je glazbeni stil kojeg gaji Zoran Čalić ustvari rock ‘n’ roll s izvjesnom dozom psihodelične atmosfere izvučene iz dubine duše omiljenih mu žanrova: bluesa, soula i countryja. A takav koktel žanrova i jest ono što publiku odnosi u magičan svijet Zorana Čalića, gitariste, autora i pjevača.


ZORAN ČALIĆ, 2020 | foto: Benjamin Kovač

On trenutno djeluje s bendom Zoran Čalić Band, kojega osim njega na vokalima i gitari, čine još i basist Jernej Andrejaš te bubnjar Benjamin Kovač. U očekivanju novog albuma, Čalić se s posljednjom pjesmom “Izgubljeni trag” predstavio publici u studenom 2020. godine, koja unatoč svom mračnom koloritu koji dominira tom emotivnom pričom o zarobljenosti čovjeka, Zoran kao i uvijek, i iz ovog teškog bluesa ipak izvlači opet samo one pozitivne zaključke.

I nakon više od trideset godina u glazbi, niza vrhunskih bendova i projekata, albuma i bezvremenskih hitova, prekosutra, u subotu 24. rujna dolazi u Craft bar Valens, sa svojom akustičnom gitarom kako bi nas uveselio, kao i sebe, jer i sam i dalje “besramno uživa” u novim svirkama. I ne boji se to priznati!

Tulum kojega ne biste smjeli propustiti!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno