18 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

ŽRK Vinkovci: Naslov prvaka za preminulog trenera Zvonka Bošnjaka

Više od autora

- vl promo-

ŽRK Vinkovci u subotu je na gostovanju kod ŽRK Đakovo igrao odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u 3. HRL – Istok. Naše rukometašica slavile su s 20:25 i tako su postale prvakinje lige i ostvarile plasman u viši rang. O sezoni, ali i o budućim ciljevima kluba porazgovarali smo s igračicom Marijom Dragojević, koja je ove sezone ujedno bila najbolja strijelkinja sa 137 pogodaka.

„Prve reakcije su svakako pozitivne i sretne smo što smo sezonu završile onako kako smo planirale. Iako nije bila duga, sezona je bila neizvjesna do zadnje kola, a nakon nekoliko nespretnih poraza, odluku o prvaku čekale smo do zadnjeg kola“, istaknula je Dragojević dodavši kako je velika čast biti najbolji strijelac lige jer je tako pomogla ekipi doći do zajedničkog cilja, ali isto tako kazala je kako je to uspjeh cijele ekipe.

FOTO: ŽRK Vinkovci

Djevojke su na putu do uspjeha trenirale tri puta na tjednoj bazi, a brojnost na treningu bila je zadovoljavajuća. Ekipa je zapravo spoj mladosti i iskustva, a uvijek vlada pozitivna atmosfera. Ipak, naglašava kako će ulaskom u viši rang morati dodatno pojačati treninge, ali svakako novi izazovi vesele cijelu ekipu.


FOTO: ŽRK Vinkovci

Sredinom prosinca prošle godine preminuo je trener Zvonko Bošnjak, a igračice su taj trenutak posebno emotivno doživjele. „Mnogima je bio prvi trener i začetnik naših prvih rukometnih koraka. Obećanje koje smo mu dale, sada smo i ispunile. Upravo zbog toga je ova posljednja utakmica bila izuzetno emotivna za nas, znale smo koliki je ulog, znale smo što nam donosi pobjeda, tako da smo istovremeno sretne i tužne što smo prve, iz razloga što trener nije dio našeg slavlja“, rekla je kapetanica ŽRK Vinkovci.

Naše rukometašice ovu su natjecateljsku sezonu završile s 11 pobjeda i tri poraza, prikupile su 22 boda, a drugoplasirane Đakovčanke na kraju su zaostajale dva boda. Klub je pretprošle sezone nes(p)retno ispao iz drugog u treći rang natjecanja, tako da je sada, govori Dragojević, primarni cilj svakako izboriti opstanak. Ipak, ako bude mogućnosti te ako se ukaže prilika, svakako bi sredina ljestvice u drugom razredu hrvatskog ženskog rukometa bio odličan uspjeh.

Gledatelji su svakako veliki vjetar u leđa, a podrška s tribine važna je za igračice u svakoj utakmici. Želim se zahvaliti svima koji su nas pratili tijekom cijele ove sezone i zajedno s nama veselili se našim uspjesima. Od naše ekipe mogu očekivati nastavak truda i rada kako bismo što bolje i uspješnije predstavljale naš grad i klub u višem rangu natjecanja u kojeg smo se ove natjecateljske sezone plasirale“, zaključila je Marija Dragojević pozvavši sve gledatelji i navijače da i tijekom iduće sezone budu uz klub u svim pobjedama i porazima.

FOTO: ŽRK Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno