Foto: vktv.tv

Program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. nastavljen je danas u Borovu naselju gdje su učenici osnovnih škola grada Vukovara iz Borovo naselja zapalili svijeće na Križnom putu od Borovo commerca do crkve Gospe Fatimske. Potom je započeo prigodni program „Žrtva Borova naselja za domovinu“ i polaganje vijenaca u Borovo commercu – ispred ostataka nekadašnje ratne bolnice i skladišta Borovo naselje. Kolona sjećanja krenula je ulicama Blage Zadre i Trpinjskom cestom do crkve Gospe Fatimske gdje je služena Sveta misa za žrtve Borovo naselja za Domovinu. Obilježavanje u Borovo naselju nastavljeno je “Svjedočenjem protiv zaborava”. Počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalima 1991. odana je na obali Dunava u Borovo selu, kod spomen obilježja Farme Lovas kao i kod Spomen obilježja osobama nestalim u Domovinskom ratu u Borovu naselju u Sportskoj ulici.

Na sam dan okupacije Borova naselja, u toj je gradskoj četvrti ubijena 51 osoba, a u cijelom je Borovu naselju poginulo 176 branitelja i civila. U podrumu Borovo commerca, gdje je bila pomoćna vukovarska bolnica, bilo je oko 800 ranjenika, a njih 115 odvedeno je u nepoznato i ubijeno.

U nastavku program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., večeras će biti održan i 15. Novinarsko-književnički susret “Grad – to ste vi” u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radija Vukovar, ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića.