Vukovarsko – srijemski župan Božo Galić objavio je danas svoju kandidaturu za potpredsjednika Hrvatske demokratske zajednice za unutarstranačke izbore koji će se održati 15. ožujka.

“Moja snaga je sa vama i u realizaciji svih projekata na kojima smo radili ovih proteklih godina. Vrlo dobro koristimo sredstva iz EU fondova, ali nismo zadovoljni jer nam mladost odlazi.”, rekao je Galić.

Poručio je kako se zalaže za bržu provedbu državnih projekata na području županije te podupire kandidaturu Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a i u naredne četiri godine.

Božo Galić do sada je već obnašao dužnost potpredsjednika stranke na državnoj razini i Županijske organizacije HDZ-a. Bio je državni tajnik u Upravi za vodno gospodarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, a u tri mandata je bio predsjednik Hrvatske zajednice župana, a 1999. predsjednik Franjo Tuđman ga je odlikovao redom Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića za aktivno sudjelovanje i vođenje niza projekata infrastrukture u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota govorio je o razvojnim projektima županije koji se provode ili će se provoditi u vrijednosti od 1,6 milijardi kuna, kao i Ivan Ambroš, direktor Centra kompetencija koji je pohvalio suradnju s Galićem.

Predstavljanje kandidature Bože Galića održano je dvorani hotela Admiral u Vinkovcima i nazočio mu je veliki broj članova HDZ-a, među kojima su bili i predsjednik HDZ-a Grada Vinkovaca dr. Mladen Karlić, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić te predsjednici i članovi brojnih općinskih organizacija HDZ-a s područja Vukovarsko-srijemske županije.