24 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Nagrade učenicima za uspjehe na državnim i županijskim školskim natjecanjima

Više od autora

- vl promo-

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić danas je u Velikoj županijskog vijećnici dodijelio priznanja i nagrade učenicima za uspjehe koje su ostvarili na državnim i županijskim školskim natjecanjima iz znanstvenog i strukovnog područja.

“Izuzetno me veseli količina znanja učenika iz naše županije. Također su tu i djeca koja su bila uspješna iz više predmeta i područja te osvajala prva mjesta na županijskim, išla na državna te se plasirala na svjetska natjecanja”, poručio je vukovarsko srijemski župan, rekavši kako imamo mladost na koju možemo biti itekako ponosni.

“Ono što bih ja volio je da sva ta znanja, koja će učenici oplemeniti kroz daljnja školovanja, donesu natrag u našu županiju i da ovdje stvore svoje mjesto pod suncem.” Na nama je, kaže župan, koji smo trenutno tu, da im stvorimo uvjete za ostanak u Lijepoj našoj.


Foto: Vukovarsko-srijemska županija

“Jako sam zadovoljna ostvarenim uspjesima naših učenika, s obzirom na dvije pandemijske godine i velik broj online predavanja. Bile su to izazovne godine, ali učenici su ih uspjeli savladati”, rekla je  županijska pročelnica Odjela za obrazovanje i sport Jadranka Mustapić-Karlić, dodavši kako ove godine imamo sedam državnih prvaka, 17 drugih mjesta i sedam trećih mjesta. “Naš krajnji istok Republike Hrvatske itekako je vrijedan, a o našim mladima zaista možemo s ponosom govoriti.”

Priznanje i nagradu danas je dobila i učenica osmog razreda Osnovne škole Vođinci Lana Brkić koja se natjecala iz povijesti o osvojila prvo mjesto na županijskom natjecanju. Pitanja su, kaže Lana, bila teška kao i samo natjecanje, konkurencija je bila izrazito ozbiljna. “Ponosna sam na svoj uspjeh i radujem se svemu što donosi srednja škola.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno