Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca, blagdana sv. Florijana, njihova zaštitnika, župan Božo Galić primio je danas u Vukovaru  predstavnike Županijskog vatrogasnog saveza i Vatrogasne zajednice VSŽ te javnih vatrogasnih postrojbi, koji su predstavljali i sve članove vatrogasnih društava s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Uz poštivanje mjera Stožera civilne zaštite RH, razgovorima su bili nazočni predsjednik Vatrogasne zajednice VSŽ Antun Jelić, zapovjednik JVP Vukovar Zdenko Jukić, zapovjednik JVP Ilok Ivica Bošnjak, te zapovjednik JVP Županja Vladimir Balentović.

Župan Galić je u razgovorima o problemima u intervencijama kako u požaru, tako i u potresima, poplavama ili drugim nesrećama, razgovarao i o programima i projektima koji se planiraju, a u cilju razvoja vatrogastva na cijelom području naše županije.

Pohvalio je dosadašnji rad vatrogasaca te im uputio čestitke povodom Međunarodnog dana vatrogasaca uz prigodan poklonj, laserske printere, koji će im dobro doći u radu i rješavanju administrativnog dijela posla.