2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Župan ugostio reprezentaciju UDVDR-a, državne prvake veteranskih igara

Više od autora

- vl promo-

Veterani i dragovoljci Domovinskog rata naše županije drugi put zaredom bili su najbolji u Hrvatskoj, ovaj put na 27. Državnom športskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske. U velikoj županijskoj vijećnici ugostio ih je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Istaknuo je kako jako dobro poznaje ljude koji vode udrugu i članove udruge kojih je preko 2000 u našoj županiji, a ujedno im i čestitao na uspjehu, kao i predsjedniku Udruge Milanu Draženoviću koji je postao potpredsjednik Udruge na državnoj razini te zamjeniku predsjednika županijske Udruge Ante Zovku koji je imenovan voditeljem svih sportova UDVDR-a u Republici Hrvatskoj. „Uz puno rada i truda i ove smo godine odnijeli prvo mjesto. Bitno je zajedništvo i timski rad jer ni u jednom sportu nismo bili prvi, ali smo ukupno bili značajno bolji od drugih. Kad se podredite ekipi, udruzi i klubu, rezultati dolaze. Oni su najbolji pokazatelj da je to tako, a ono što je najavljeno već sada je apsolutna pobjeda županije u svim segmentima”, riječi su župana.

Predsjednik županijske podružnice dragovoljaca i veterana Vukovarsko-srijemske županije Milan Draženović rekao je kako su se godinu dana pripremali upravo za ove igre, a u posljednjih mjesec intenzivnije. „Svakako da ćemo si dati truda i iduće godine da odemo s još kvalitetnijim ekipama kako bi pehar zadržali u trajnom vlasništvu”, ističe.

Zvonimir Culej član je braniteljske udruge od samog početka, a prije dvije godine dobio je zadatak biti voditelj svih županijskih sportova. „U 27 godina koliko idem na te igre, ovo je prvi puta da smo dva put zaredom osvojili prvo mjesto na nivou države. Reprezentacija je brojala 42 sudionika, a svaka disciplina imala je jednog voditelja i tri predstavnika u sportu”, kaže.Jedan od četvorice braće Đerek koji su sudjelovali na 27. igrama Veterana Republike Hrvatske u Kutini, Anton Đerek, kazao je kako je natjecanje bilo organizirano i kvalitetno. „Dugo godina se natječemo i idemo na veteranska natjecanja. Nas trojica smo se natjecali u streljaštvu, dok je najstariji bio u pikadu. Nagodinu očekujemo prelazni pehar u trajnom vlasništvu”, zaključuje Anton.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno