13 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Župan uručio novčana sredstva za daljnje aktivnosti sportskih udruga

Više od autora

- vl promo-Predstavnike različitih sportskih udruga danas je u Županijskoj vijećnici ugostio vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić te im je dodijelio novčana sredstva za daljnji rad.

Iako financijska sredstva nisu prevelika, župan se nada da će u idućim godinama ona biti veća, a to ovisi o sportskoj aktivnosti te programima.

„Zadovoljan sam s radom sportskih udruga. Ne mogu ne pohvaliti ovaj sportski sektor, da nam je sve u društvu kao ovaj sektor. Živost sportskih udruga je iznad svih očekivanja jer s vrlo malim sredstvima imaju velike aktivnosti, a usuđujem se reći i velike sportske uspjehe postižu u krugu svog djelovanja”, rekao je Dekanić.

Objasnio je da je dodjela sredstava ujedno i prigoda da predstavnici udruga iznesu svoje dojmove te kažu što im smeta ili što bi htjeli pohvaliti te da to dovede do bolje komunikacije Županije i sportskih udruga.

Sredstva je s dekanom uručio pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju, Mario Meštrović.

„Odaziv je bio velik, ukupan broj udruga koje su se kandidirale bio je 135. Neke od njih nisu prošle na natječaju iz različitih razloga”, objasnio je Meštrović.

Ukupno 124 udruge podijelile su iznos od 380 tisuća kuna, a svaka udruga je dobila od dvije do sedam tisuća kuna. Kako kaže Meštrović, najveću donaciju dobili savezi i udruge koje se nalaze u najvišim rangovima svojih sportova.

„Naše udruge postale su vrlo aktivne i na natječajima koje raspisuje Ministarstvo turizma i sporta gdje se isto tako ove godine javio veliki broj i vjerujem da će u idućem razdoblju kad Ministarstvo bude objavilo rezultate natječaja biti puno udruga s područja naše županije”, poručio je pročelnik.

Jedan od predstavnika sportskih udruga bio je i Dražen Pernar, sportski direktor nogometnog kluba Vukovar 1991 koji po deveti put organizira Memorijalni turnir Blago Zadro pa će im financijska sredstva itekako dobro doći.

„Prijavili smo se na ovaj natječaj i dobili smo sedam tisuća kuna. Puno će nam značiti u organizaciji s obzirom na to da se radi o turniru međunarodnog karaktera gdje nam svake godine dolazi i NK Široki Brijeg tako da imamo jako puno troškova prilikom organizacije”, rekao je Pernar te dodao d će ove godine na turniru sudjelovati tri prvoligaška kluba te Vukovar kao drugoligaški.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno