18 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Županija nagradila 33 sportašice i sportaša, 2 sportska kolektiva i 8 trenera

Više od autora

- vl promo-

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uručio je nagrade 33 sportašice i sportaša, dva sportska kolektiva i osam trenera koji su podijelili ukupno 13.900 eura.

Vrhunski sportaš, član Vinkovačkih roda, Domagoj Begonja kazao je kako mu iznimno znači dobivena nagrada jer na taj način županija prepoznaje rad kluba. U zadnje dvije godine s većih natjecanja imaju velike uspjehe, od kojih su njegove dvije zlatne medalje. Naveo je i kako ga uskoro čekaju važna natjecanja. „Sad nam slijedi u Svjetski kup u Zadru i Europsko prvenstvo No-Gi za koje ću se spremiti i odraditi najbolje što mogu, a nakon toga Svjetsko prvenstvo u Grčkoj krajem 10. mjeseca”, najavio je Begonja. Očekivanja su, kaže, visoka, s nadom donošenja nove medalje u naš grad.

Nagradom je zadovoljna i njegova klupska kolegica, Petra Očevčić koju također čekaju pripreme za natjecanja u Zadru i Kreti. “Ove godine od većih natjecanja na kojima sam bila, postigla sam uspjeh na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj osvojivši drugo mjesto, a bila sam i na Državnom prvenstvu u Osijeku i zlatnu medalju”, rekla je Petra.

Marko Mađar, član Športskog karate kluba „ICTUS“ Vinkovci ponosno je pokazao dvije zlatne medalje koje je osvojio na svom prvom Državnom prvenstvu u karateu prije mjesec dana. „Htio bih se zahvaliti Miodragu Zlojiću koji me je trenirao, a posebna mome tati koji je dodatno radio i vježbao sa mnom. Puno mi znači ova nagrada od županije, a i mojim kolegama, Krešimiru Sučiću i Leonu Vorgiću jer, hvala Bogu da je netko prepoznao naš trud i zalaganje. Konačno društvo brine o nama i nekako nismo na marginama društva”, istaknuo je dodavši kako je karate za njega dobra tjelovježba zbog koje se fizički i psihički bolje osjeća.Pročelnik za sport, mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Mario Meštrović zadovoljan je prošlogodišnjim i ovogodišnjim rezultatima sportaša. Veća ulaganja u sport urodila su plodom nakon nekoliko godine koje su bile relativno sušne za sportaše s područja naše županije i sportske kolektive. „U prošloj i ove godine se to ipak osjetno popravilo. Sportaši, treneri i sportski kolektivi ostvarili su iznimne uspjehe, a mi zaista potičemo, financiramo i prepoznajemo one koji su bili najbolji, kako u kadetskim, tako  u pionirskim, juniorskim i seniorskim konkurencijama, a jednako tako i parasportaše s područja naše županije”, kazao je pročelnik dodavši kako je sport ove godine na području naše županije izdašno financiran i da su sredstva koja su povukli uistinu impozantna.

Župan Damir Dekanić istaknuo je koliko je bitno naglasiti uspjehe u tzv. malim sportovima u kojima postižu brojne uspjehe. “Mislim da je pokazatelj toga da vodimo računa uz sva ona sredstva koja idu prema natječajima u sportske udruge i klubova za koje se raspisuje javni poziv. Na razini godinu dana to su već prilična sredstva, a naravno, voljeli bi da moramo dati još više, ali imamo pravilnik prema kojemu je propisano kolike su nagrade za koju razinu natjecanja i postignute rezultate”, podvlači župan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno