U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u četvrtak je održana Županijska smotra LiDraNo u dramsko-scenskom izrazu. Na ovogodišnjoj je smotri sudjelovalo 80 učenika iz 30 osnovnih i srednjih škola naše županije. Nakon što je povjerenstvo, izbornik glumac i dramski pedagog Ivan Đuričić odgledalo sve nastupe, održan je okrugli stol, na kojem nije bilo primjedbi i nakon kojeg su za Državnu smotru LiDraNa predloženi Josip Jurković iz Osnovne škole I. B. Mažuranić Rokovci-Andrijaševci, mentorice Slavenke Komljenović i Teo Šarić iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Vukovar, mentorice Nikoline Burčak. U konkurenciji srednjih škola predložen je Dominik Kožul iz Srednje strukovne škole Vinkovci, mentorice Ivane Petričavić.
Što se tiče skupnih nastupa, u kategoriji osnovnih škola predložene su dramsko-scenske igre iz osnovnih škola Mare Švel Gamiršek iz Vrbanje i I. B. Mažuranić iz Rokovaca-Andrijaševaca. U kategoriji srednjih škola najbolja je bila Tehnička škola Nikole Tesle iz Vukovara. Učenici koji su predloženi u pojedinačnim nastupima izravno su upućeni na državnu smotru, a nakon što odgleda nastupe iz još tri područja, izbornik će odlučiti hoće li pozvati nekoga iz naše županije sa skupnim nastupom, jer iz 4 županije, prema pravilima, može pozvati samo 3 skupine.
U četvrtak je također županijsko povjerenstvo odlučilo o najboljim literarnim, novinarskim i radio uracima, koji su poslani na prijedlog za državnu razinu. Od pristigla ukupno 31 rada, predloženo je 7 literarnih radova iz osnovnih škola i to rad “Da sam pjesnikinja” iz Osnovne Škole I.G. Kovačić iz Vinkovaca, “Jedno Sjećanje” OŠ Ivan Kozarac Nijemci, “Nisam ista” Oš Vladimir Nazor Vinkovci, “Zlatno bila čarolija”, OŠ A.G.Matoš Vinkovci, “Nema za Putina škole”, OŠ Županja i “Na raskrižju života”, Vukovar. U kategoriji srednjih škola predloženo je 3 uratka, “Mjehurić”, Gimnazije Vukovar, “Zeleni čaj, Peep za povratak”, Gimnazije Županja i “Krovovi, crjepovi i kiša koja pada na njih”, GimnazijE Vinkovci.Od pet dostavljenih radio emisija predložene su “Oni mogu, oni hoće” OŠ Vladimir Nazor Vinkovci, “Položaj žena” Industrijske škole Županja i Radio emisija “ŽuGi” Gimnazije Županja. Državno Lidrano natjecanje bit će održano od 19. do 23. ožujka u Primoštenu.