Prilično uspješna bila je ova 2019. godina za Udrugu kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije, jer sudjelovali su njezini članovi na mnogobrojnim gastro manifestacijama na kojima su postigli i vrlo zapažene rezultate.

Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha članica Marije Bošnjak i Ana Marie Stanković na državnom natjecanju, a koje su bile i sastavni dio nacionalne kulinarske reprezentacije u Luksemburgu na svjetskom kulinarskom natjecanju u sklopu EXPOGAST sajma, s kojeg su donijele brončanu medalju, ove je godine na 13. Danima hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim Toplicama ovaj dvojac također postigao značajan uspjeh.

“One su s ovogodišnjih Dana hrvatskog kulinarstva donijele čak 6 sjajnih medalja, plus lentu za najbolju kuharicu, a kao udruga osvojili smo ukupno 10 medalja. Ana Marija Stanković osvojila je 3 zlatne medalje i lentu za državnu prvakinju, a Marija Bošnjak 3 srebrne medalje u slastičarstvu. Moram pohvaliti i Srednju strukovnu školu Vinkovci, čiji su učenici Mato Marušić i Karmela Vulić pod mentorstvom Ivice Ljubeka, u svojoj kategoriji, u ukupnom poretku osvojili drugo mjesto i srebrnu medalju. Također, Valentina Kuveždić osvojila je srebrnu medalju, a Stjepan Franjić dvije brončane medalje”, ističe predsjednik Udruge kuhara i slastičara naše županije Jozo Gale.

Dodaje i da je nakon proglašenja pobjednika Hrvatski kuharski savez održao Izbornu skupštinu, na kojoj su članovi Udruge također postigli zavidne rezultate, naime za potpredsjednika je izabran Ivica Ljubek koji automatizmom postao i član Upravnog odbora, a isti je na toj dužnosti zamijenio upravo Jozu Galeta koji je izbran u Nadzorni odbor HKS-a.

Petar Papić izabran je u Časni sud, dok su za delegate u Skupštini izabrani Marija Bošnjak i Stjepan Franić.