20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Županijsko atletsko natjecanje okupilo više od 300 školaraca

Više od autora

- vl promo-

Školska godina osim grijanja stolice nudi i brojna sportska događanja, kako na gradskoj i državnoj razini tako i na županijskoj. Tako je stadion Cibalije ugostio atletičare osnovnih i srednjih škola u sklopu županijskog natjecanja.

Okupilo se ukupno 300 djece u 39 ekipa od čega je 12 kod dječaka osnovnih škola, 10 kod djevojčica te kod srednjih škola 10 ekipa mladića i 7 djevojaka. Sudjelovali su u bacanju kugle, vortexa, skoku u vis i dalj, ali i u trkačkim disciplinama 100, 300 i 600 metara kod djevojčica i djevojaka odnosno 800 za dječake i mladiće.

Oni najbolji osigurali su kartu za državnu smotru koja će se održati u Puli sredinom travnja. Savez školskih sportskih društava Vukovarsko-srijemske županije zajedno s Hrvatskim školskim savezom veliku pažnju posvećuje i manje popularnim sportovima kao što su šah, badminton, judo, pa čak i ples. Neke od njih u sklopu državne završnice ugostit će i Vinkovci.

Tako će najbolje od hrvatskog školskog sporta u grad na Bosutu doći u prosincu kada će pod svjetlima reflektora biti judaši, dok će lipanj biti rezerviran za nogomet, košarku, rukomet, odbojku i graničar za 5. i 6. razrede osnovne škole. Županijska razina bit će u siječnju i veljači, a državna natjecanja u programu će biti od sredine ožujka do kraja travnja.

„Školski sport je vrlo važan kod djece i natjecanja se organiziraju u jednoj školi i suština je u što većem izlaženju na natjecanja, druženju i prijateljstvu. Konkretno, kada govorimo o atletici došlo je preko 300 djece iz svih krajeva županije i oni izmjenjuju iskustva i prijateljstva, a u krajnjem slučaju dobit ćemo atletičare, ali i druge sportaše. Glavni cilj je okupljanje djece i što većeg broja ekipa, a to se trudimo provesti i kroz medijsku vidljivost i Facebook stranicu Školski sport VSŽ gdje objavljujemo sve rezultate”, rekao je Dubravko Markota tajnik Saveza sportskih školskih društava Vukovarsko-srijemske županije.

Sve je popraćeno i snimkama, a savez se u rad trudi uključiti škole i učenike drugih predmeta, primjerice učenici Srednje strukovne škole koji pohađaju zanimanje posluživali su natjecatelje pićem, dok su oni iz Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrija Štampar osiguravali liječničku pomoć u slučaju ozljede sportaša.

Ukupnu pobjedu kod djevojčica odnijela je Osnovna škola Zrinskim Nuštar, dok je ona kod dječaka otišla u ruke Osnovne škole Vođinci. Najbrža na 100 metara bila je Mia Vučko (OŠ Otok), na 300 metara prvo mjesto osvojila je Ana Škripač (OŠ Nuštar), dok je na 600 metara zlato osvojila Irina Markić (OŠ Otok).


U skakčkim disciplinama pobjeda je otišla u ruke Tanje Turkalo iz OŠ Siniše Glavaševića (sok u dalj) te Mirjam Marušnik koja pohađa OŠ Nuštar (sok u vis). U disciplini bacanja kugle zlato je oko svoga vrata stavila Marija Krajnović (OŠ Rokovci Andrijaševci, dok je u bacanju vortexa najuspješnija bila Ela Primorac (OŠ Nuštar).

U štafetnom dijelu natjecanja prvo mjesto osvojila je Osnovna škola Josipa Lovretića iz Otoka, dok je kod dječaka zlato otišlo na adresu Osnovne škole Vođinci koja je ujedno i ukupni pobjednik županijskog natjecanja. Na 100 metara najbrži je bio Marko Kovač (OŠ Nuštar), na 300 metara zlatni je bio Lovrin Sušac (OŠ Vođinci), dok je najviše postolje na 800 metara stao Matija Jurić (OŠ Ivana Gorana Kovačića Vinkovci).

U skoku u dalj najbolji je bio Zvonimira Grgas (OŠ Retkovci), a u visu je najsjajnije odličje osvojio Dominik Ivić (OŠ Vođinci). Kuglu je najdalje bacio Matija Kralj (OŠ Nuštar), dok je najbolji hitac u bacanju vortexa imao Patrik Puškarić (OŠ Vođinci).

Što se tiče srednjih škola prvo mjesto u ukupnom poretku kod djevojaka zauzela Gimnazija Županja koja je najbolja bila i u štafeti. Medaljom zlatnog sjaja na 100 metara okitila se Martina Došen (Gimnazija Vinkovci), na 400 metara neuhvatljiva za ostatak konkurencije bila je Anja Miličić (Gimnazija Županja), dok je Dora Džoić (Gimnazija Županja) na najviše postolje stala na 800 metara. Pobjeda je put Županje i tamošnje Gimnazije otišla i na 1.500 metara zahvaljujući Ani Prskalo.

U skoku u dalj najbolji rezultat ostvarila je Patricija Gotovac (Gimnazija Vinkovci), dok je zlatna u visu bila Nikolina Džoić (Gimnazija Vukovar). Kuglu je najdalje bacila Gabriela Dolanski (Gimnazija Vinkovci).

Ukupno prvo mjesto kod mladića otišlo je na adresu vinkovačke Tehničke škole Ruđera Boškovića, dok je u štafeti zlato otišlo učenicima županijske Gimnazije. U sprintu na 100 metara najbolji je bio Mario Turkalj, na 400 metara medalju zlatnog sjaja uzeo je Noa Burić (Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci), na 800 metara je najbrže vrijeme imao David Bosak (Gimnazija M. A. Reljkovića Vinkovci). Na 1.500 metara zlato je osvojio Hrvoje Subotić (Ekonomska škola Vukovar).

Skok u dalj pripao je Davidu Tadiću (Gimnazija Županja), dok je vis otišao na stranu DavidaLovrića (Gimnazija Županja). U disciplini bacanja kugle najbolji hitac imao je Antonio Sablić iz Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno