Županja bi i u 2020. trebala biti veliko gradilište. Naime, privode se kraju opsežne pripreme za početak gradnje gradskih bazena, najveće investicije u ovoj godini, vrijedne 18,5 milijuna kuna. Županjski bi bazeni trebali primiti prve kupače već ovog ljeta, ako sve bude išlo prema planu.

Osim bazena, u gradnju i održavanje komunalne infrastrukture na području grada u ovoj će godini biti uloženo približno 11,5 milijuna kuna, od čega 3,5 milijuna kuna za pristupne ceste do bazena. U ovoj godini predviđeni su i drugi infrastrukturni radovi. Ulica Bartola Kašića prioritetna je za rekonstrukciju i obnovu. Ulica je vrlo frekventna, njome svakodnevno na putu do škole prolaze brojni učenici, a dosta je i biciklista. Cesta je u jako lošem stanju, uska je, derutna, vozila ondje teško prometuju i vapi za obnovom. Prije nekoliko mjeseci ogorčeni stanovnici obratili su se u gradsku upravu i upozorili da su nepoznate osobe ondje obavljale čišćenje kanala i tom prilikom teškim strojem oštetile dio kolnika. Udarne rupe su sve veće i cesta sve više propada zbog čega je, upozorili su, ugrožena sigurnost svih sudionika u prometu, piše Glas Slavonije.

U Županji će završi i izradu projektne dokumentacije za kompletnu rekonstrukciju Radićeve, Vinkovačke i Pozajićeve ulice, koje će biti spremne za obnovu. Radit će se i projekt za dio Gundulićeve, od Gajeve do Starčevićeve koji je ostao neuređen.

Prema planu zatvaranja do 2025. godine, a sukladno ugovoru s Fondom za zaštitu okoliša, u ovoj se godini nastavlja i sanacija gradskog deponija. Grad će osigurati 1,1, a Fond 1,8 milijuna kuna.