FOTO: Radio Županja
U Županji je obilježena 29. obljetnica osnutka 131. brigade Hrvatske vojske Županja “Sinova ravnice”. “Sinovi ravnice”, istaknuo je ovom prigodom Franjo Krezić, ratni zapovjednik postrojbe, pokrivali su i sačuvali oko 44 kilometra bojišnice između područja rijeke Save i granice sa Srbijom, zaključno s Podgrađem.
Brigada je u početku imala 4.500 pripadnika, ukupno je kroz brigadu prošlo 7.800 pripadnika, a okupljala je najveći dio svih postrojbi koje su dolazile u pomoć iz svih dijelova Hrvatske. Poginulo je 58 pripadnika, a ranjena su 172.
U prigodi 29. obljetnice osnutka brigade kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine, kod kojega su ove godine postavljene i  spomen ploče s imenima 97 poginulih hrvatskih branitelja i 17 poginulih pripadnika MUP-a RH, položeni su vijenci i upaljene svijeće. Molitvu je, uz vlč. Marka Peulića i vlč. Leona Noudeviwu Sagbohana, predvodio vlč. Josip Filipović, dekan županjskog dekanata.
Vijenac je položio i upalio svijeću vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, izaslanik predsjednika Vlade RH s izaslanikom predsjednika RH brigadnim generalom Željkom Živanovićem, načelnikom Obavještajne uprave Glavnog stožera oružanih snaga RH. Počast svim poginulim i stradalim žrtvama u Domovinskom ratu odali su i članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije, Grada Županje i brojnih braniteljskih udruga.