24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Zvijezda serije “Stranger Things” kao pripremu za ulogu slušao Placebo verziju pjesme “Running Up That Hill”

Više od autora

- vl promo-


Serija “Stranger Things” ponovo je lansirala singl “Running Up That Hill” na ljestvice slušanosti, a jedan od glavnih glumaca, Jamie Campbell, pojasnio je da je slušao verziju Placeba dok se pripremao za ulogu. Obrada singla je jedna je od najprepoznatljivijih pjesama alt rock velikana koji donose presjek karijere i novi album na zagrebačku Šalatu u ponedjeljak 27. lipnja. Sudeći prema setlistama turneje bend će je svirati i u Zagrebu.

Pjesmu “Running Up That Hill” u originalu potpisuje Kate Bush, a nakon što smo ju mogli čuti u četvrtoj sezoni svjetski popularne serije Stranger Things, ponovo zuzeo vrhove ljestvica slušanost. No zvijezda serije Jamie Campbell Bower kaže da je kao veliki fan Placeba slušao njihovu verziju dok se pripremao za ulogu Vecne. Kako kaže, dok je pokušao ući u um demonskog svorenja, pomagalo mu je slušati “Running Up That Hill” u izvođenju Placeba.

Verzija Placeba iz 2003. godine našla se na njihovom albumu “Covers”, a već od samog izdanja polučila je veliki uspjeh. Uvrštena je u seriju O.C. zbog čega je postala popularna u SAD-u i UK-u, a uskočila je i na top 50 UK ljestvicu singlova. Njihova verzija “Running Up That Hill” je isto korištena u soundtracku filma “Daybreaker”, serijama “Big Little Lies” ili “How To Get Away With Murder”, a ostaje jedan od najdražih pjesama za čuti live na koncertima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno