1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Zvjezdana glumačka ekipa novog Ubojstva u Orient Expressu

Više od autora

- vl promo-f_ubojstvo-u-orient-express_nova-verzija_ST

Johnny Depp, Michelle Pfeiffer i Daisy Ridley predvode glumačku postavu najnovije ekranizacije romana ‘Ubojstvo u Orient Expressu’ legendarne Agathae Christie. Režira ga Kenneth Branagh, koji je pet puta bio nominiran za Oscara, a koji će u filmu glumiti detektiva Herculea Poirota. Depp će portretirati Ratchetta, Pfeifferova gospođu Hubbard, a Ridleyeva Mary Debenham. Legendarna Judi Dench glumit će princezu Dragomiroff, Lucy Boynton groficu Andrenyi, Tom Bateman Bouca, hvaljeni kazališni glumac i dobitnik nagrade Tony, Derek Jacobi portretirat će Mastermana, Michael Peņa Marqueza, a Leslie Odom Jr. (Hamilton) glumiće doktora Arbuthnota. Glumačka postava gotovo da je kompletirana, ali su još uvijek ostale neke ključne uloge za koje se ne zna kome će biti dodijeljene.

Branagh je do sada poznat po britanskoj drami ‘Henry V’, blockbuster adaptaciji Marvelovog stripa ‘Thor’ i globalnom hitu ‘Pepeljuga’, te predstavama ‘The Winter’s Tale’ i ‘Harlequinade’. Povodom svog novog filma je nedavno izjavio:

‘Roman ‘Ubojstvo u Orient Expressu’ Agathae Christie je tajanstven, uvjerljiv i uznemirujući. Ponosan sam jer sam uspio da okupim ovako fantastičnu ekipu glumaca koji će ponovo oživjeti njenu priču.

Početak produkcije najnovije verzije zakazan je za studeni na području Londona. Prvi britanski film ‘Ubojstvo u Orient Expressu’ snimljen je 1974. a režirao ga je Sydney Lumet. U glavnim ulogama su se pojavili Albert Finney kao Hercule Poirot, te poznata i renomirana glumačka imena među kojima su Anthony Perkins, Sean Connery, Vanessa Redgrave, Lauren Bacall, Michael York i Ingrid Bergman, koja je nagrađena Oscarom za najbolju sporednu žensku ulogu. Film je imao pet nominacija za Oscara, uključujući i onu za najbolju mušku ulogu. Ovaj film označio je početak tzv. ‘all-star adaptacija’ romana Agathe Christie s kraja 70-ih i početkom 80-ih. Pored ove ekranizacije postoji još jedan TV film, a knjiga je prilagođena i za potrebe TV serije s Davidom Suchetom u glavnoj ulozi. [Filmofil.ba]

POIROT: UBOJSTVO U ORIENT EXPRESSU [2010]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno