-1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

10 milijuna kuna novih investicija u Grad Exportu

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Rast potražnje inozemnih narudžbi razlog je nove investicije vrijedne 10 milijuna kuna u vinkovačkom Grad Exportu.

Po završetku pokusne proizvodnje, vinkovačka tvrtka Grad-Export pustila je u rad novu liniju za prašnu plastifikaciju aluminijskih ploča i profila opremljenu kabinom Wagner M-line i četirima robotima s ukupno dvanaest pištolja za nanošenje praha.

Nova proizvodna linija s četiri robotske ruke druga je koju ta tvrtka ima, a osim nje nedavno su u pogon puštene i dvije robotske linije za proizvodnju stakala za panel. Lani je tvrtka uprihodovala 110 milijuna kuna, deset posto više nego 2019.

„Pandemija nam nije naštetila, štoviše, broj i vrijednost narudžbi znatno su porasli, pa smo tako i lanjsku godinu završili vrlo dobro, s 15,7 milijuna kuna neto dobiti, što je za oko tri milijuna više nego 2019. U cijelosti smo ju proslijedili u investicije. Sad kad su napokon pokrenute te linije, možemo odgovoriti na tržišne zahtjeve,” izjavio je za Lider.hr većinski vlasnik tvrtke Petar Šimić.

Navedene investicije vrijedne su 30 milijuna kuna, a zbog povećanja opsega posla, broj zaposlenih proširio se za 50 novih pa danas Grad Export zapošljava 221 radnika, koliko je otprilike trenutno i obitelji koje žive od rada u jednoj od vodećih županijskih gospodarskih uzdanica.


Petar Šimić najavljuje dodatna ulaganja do 2023. za koja procjenjuje da će dosegnuti ukupno 68 milijuna kuna. Uz gradnju novih pogona, usmjerit će ih u postavljanje solarnih panela za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe i gradnju nove upravne zgrade.

Naglasimo da danas ovaj vinkovački gospodarski lider izvozi u 26 zemalja, a u predstojećem razdoblju očekuje permanentni rast izvoza.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno