26 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

10 najvećih gubitnika u kinima u prvoj polovici 2018. godine

Više od autora

- vl promo-
Oba filma su samo prividno uspješna u kinima. Oba su dio respektabilnih franšiza koje su jamčile uspjeh sljedećih nastavak, bar sve do sada. Oba filma su  ustvari propala u kinima i nisu ni blizu ostvarili od očekivanog.

10. Bitka za Pacifik: Ustanak / Solo: Priča iz Ratova zvijezda

“Bitka za Pacifik: Ustanak” (Pacific Rim: Uprising) imao je budžet od 200 milijuna dolara, a ukupna zarada filma u kinima širom svijeta iznosi 290 miliona dolara.

“Solo: Priča iz Ratova zvijezda” (Solo: A Star Wars Story) imao je jedan od najvećih budžeta svih vremena, pčak 275 milijuna, a ukupna zarada filma širom svijeta iznosi do sada 369 miliona dolara. Ako uzmemo u obzir da je “Posljednji Jedi” (Star Wars: The Last Jedi), zaradio 1,3 milijardi dolara, onda je jasno koliko je katastrofalan rezultat ostvario “Solo”.


9. Sherlock Gnomes

“Sherlock Gnomes” još je jedan od filmova čija zarada u kinima ne znači skoro ništa u odnosu na budžet filma. Također, i ovaj film je još jedan od filmova iz franšiza koje nisu ostvarile dobre rezultate u kinima ove godine.

Loše kritike za film svakako su utjecale na njegovu zaradu u kinima, a kritičari su film nazivali dosadnim, predvidljivim, besmislenim… Budžet filma od 59 milijuna dolara uglavnom je potrošen na glasove poznatih glumaca koji su ih posuđivali za ovaj film, a među njima su James McAvoy, Emily Blunt, Mary J. Blige, Johnny Depp

Ukupna zarada filma širom svijeta dosad iznosi 88 milijuna dolara.


8. Dugi iz kamenog doba

Od kreatora filmova “Wallace i Gromit”, “Pobuna o kokošinjcu”, i “Pusti vodu da miševi odu”, najnoviji njihov film “Dugi iz kamenog doba” (Early Man) dobio je dobre kritike, ali to mu ipak nije pomoglo u kinima.

Jedan od mogućih razloga za propast filma u kinima je možda i to što se prikazivao u razdoblju kada su se prikazivali i filmovi “Coco” i “Crni panter”.

Kako god da jeste, stanje je ipak ovakvo: sa budžetom od 50 milijuna dolara film je u kinima širom svijeta uspio zaraditi samo 53 milijuna dolara.


7. Osvetnik

Nakon skoro 25 godina Eli Roth,  inače najpoznatiji po svojim hororima i trilerima, odlučio se ponovo okušati u akcijskim filmovima, i to sa filmom “Osvetnik” (Death Wish), remakeom filma iz 1974. godine.

Nažalost po njega i glavnog glumca filma, Bruce Willisa, film je u kinima jedva uspio  pokriti troškove snimanja.

Budžet filma je bio 30 milijuna dolara, dok je zarada u kinima iznosila 34 milijuna.


6. A Wrickel In Time

Kao i mnogi drugi izuzetno iščekivani filmovi u 2018. godini, i film “A Wrinkle in Time” doživio je propast u kinima.

Budžet filma iznosio je 130 milijuna dolara, prepun je poznatih imena poput Oprah, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Chrisa Pinea, Zacha Galifianakisa, i mnogih drugih, ali to mu ipak ništa nije pomoglo.

Ukupna zarada filma širom svijeta iznosi 132 milijuna dolara.


5. Gotti

Sa budžetom od 10 milijuna dolara nije se ni očekivalo “Gotti” da napravi senzaciju, ali ipak film je uspio zabilježiti gubitak od najmanje 6 milijuna dolara, obzirom da ukupna zarada filma u kinima iznosi samo 4 milijuna.

“Gotti” će se u hrvatskim kinima pojaviti u rujnu.


4. Istrebljenje

Iako kritika tvrdi kako je film “Istrebljenje” (Annihilation) jedan od najboljih u 2018. godini, to mu baš ni malo nije pomoglo da ostvari značajnije rezultat u kinima.

Netflix je prvobitno film snimao za svoj streaming servis, ali je film ipak došao u kina. S obzirom da je budžet filma iznosio 50 milijuna dolara, logičan zaključak je da bi Netflix volio bar pokriti troškove snimanja. To se ipak nije dogodilo, jer je film u kinima utržio samo 32 milijuna.


3. Action Point

U akcijskoj komediji “Action Point” nisu uspjeli uživati ni kritičari a ni publika, pa je film doživio totalni fijasko u kinima.

Budžet filma isnosio je 19 milijuna, a zaradio je samo 5 milijuna dolara.


2. Sgt. Stubby: An American Hero

Prikaz strahota rata kroz oči psa čini se kao dobra ideja. To bi prvenstveno moglo oduševiti kritičare, a sa njima i publiku. Međutim desilo se ipak da animirani film “Sgt. Stubby: An American Hero” propadne u kinima.

Film je zaradio samo 3 milijuna dolara nasuprot budžeta od 25 milijuna.


1. The Hurricane Heist

“The Hurricane Heist” je najveći gubitnik u 2018. godini (do sada), sa gubitkom od oko 29 milijuna dolara.

Nekoliko elemenata “jamčilo” je uspjeh filma. Kao prvo redatelj Rob Cohen poznat po filmovima “Brzi i žestoki”, “xXx” i “Mumija”.

Drugo, film je apokaliptična avantura sa primjesama krimija i drame, i kao treće produkcijski tim je bio uvjeren u uspjeh da su već počeli radeiti i na nastavku filma, “The Volcano Heist”.

Ipak, stvari su se odvijale malo drugačije: budžet filma je iznosio 35 miliona dolara, dok zarada filma iznosi tek 6 milijuna. [Filmonizirani]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno