14 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

100 godina NK Nosteria Nuštar

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U izdanju Općine Nuštar, nakladnika i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Područni Centar Osijek, sunakladnika, iz tiska je izašla knjiga „100 godina nogometa u Nuštru (1921. – 2021.) – NK Nosteria”, koju kao autori potpisuju Zlata Živaković–Kerže i Petar Kerže.

Monografija posvećena svim nogometašima, članovima kluba i onima koji vole nogomet, o sadašnjem trenutku te stoljetnoj povijesti kluba govori na 256 stranica uz niz fotografija od kojih prva seže u 1922. godinu.

Kako se navodi u uvodu, kada se spominju mjesta u hrvatskom dijelu Srijema koja su među prvima prihvatila nogometnu igru, onda se uz Županju, Vukovar, Vinkovce i Ilok spominje i Nuštar. NK Nosteria prvi je seoski nogometni klub na tom području, a jedan je od rijetkih hrvatskih klubova koji je u svom stoljetnom djelovanju zadržao svoje izvorno ime.


„Budući da je nogomet, mogu reći, fenomen našega vremena i sastavni dio naše sadašnjosti i budućnosti ova je monografija i neka vrsta poruke. Budućnost za koju se i u ovoj prilici može reći da je počela, budućnost sutrašnjega NK Nosteria u koju su utkana svjedočenja o svojim polazištima o tome što je prethodilo u proteklih 100 godina. Stoga iz današnjega kuta gledanja mogu zaključiti da smo u Nuštru, ali i šire, zahvaljujući nogometu postigli velike društvene uspjehe”, istaknuo je načelnik općine Nuštar Hrvoje Drinovac u svom proslovu.

„Za Nuštarce je NK Nosteria oduvijek imao, a i danas ima, natjecateljsko, rekreacijsko i domoljubno obilježje… Kao predsjednik Kluba posebno mi je zadovoljstvo što u ovom našem modernom vremenu, koje mladima nudi čitav niz negativnih izazova, naš NK Nosteria uz punu podršku Općine Nuštar nastavlja tradiciju dugu 100 godina u nadi da budućim generacijama predamo Klub još bolji nego što smo ga mi naslijedili”, napisao je u monografiji predsjednik NK Nosteria Ivan Maslov.

Seniorska momčad jubilarne sezone

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno