24 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

101 milijun kuna za razvoj potpomognutih i brdsko-planinskih područja

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije danas je svečano uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima.

Na objavljene pozive za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje u veljači i ožujku pristiglo je 458 zahtjeva za Program održivog razvoja te 84 zahtjeva za Program podrške brdsko-planinskim područjima. Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata, dok je za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano 70 projekata. Ukupna sredstva planirana za ova dva programa u ovoj godini iznose 101 milijun kuna (76 milijuna kuna za potpomognuta i 25 milijuna kuna za brdsko planinska područja).

U pripremi i provedbi mjera, programa i projekata za razvoj ovih područja nužna je suradnja svih javnopravnih tijela koja svojim djelovanjem mogu znatnije pridonijeti razvoju ovih područja koja čine 304 jedinice lokalne samouprave sa statusom potpomognutog područja i 85 jedinica lokalne samouprave sa statusom brdsko-planinskog područja na kojima živi gotovo trećina stanovništva Republike Hrvatske.

Među korisnicima kojima su odobrena novčana sredstva su i općine Stari Jankovci, Andrijaševci, Privlaka, Nuštar i Jarmina.

Općina Andrijaševci prijavila je projekt Adaptacija zgrade javne namjene – Upravna zgrada Općine Andrijaševci i za njega je odobreno 350 tisuća kuna. Za projekt Izgradnja prometnice, pješačke i biciklističke staze od stacionaže 0+000.00 do 1+261.46, Općini Privlaka odobreno je 400 tisuća kuna, dok je Općini Nuštar za projekt Sanacija nerazvrstane ceste u naselju Cerić odobreno 150 tisuća kuna. 350 tisuća kuna dobila je Općina Stari Jankovci za izgradnju dječjih igrališta, a Općini Jarmina je za projekt Sanacija i održavanje nerazvrstane ceste u ulici Ivana Zajca (Faza II.) odobreno 400 tisuća kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno