Prve plakate ovogodišnjeg humanitarnog koncerta 12. Rock Marinfesta već možete zamijetiti po gradu a od prošlog je tjedna krenula i pretprodaja ulaznica. Iste možete kupiti u Medusi (Hansa Dietricha Genschera 2), Jazzu (Trg dr. Franje Tuđmana 2), Saloonu 1 (Glagoljaška 15), Hang Looseu (Bana Josipa Jelačića 135a) i Centru kulture Walkow (Hansa Dietricha Genschera 23c) po cijeni od 40,00 kn, čime pomažete Udruzi osoba s invaliditetom Bubamara. Po toj cijeni ćete moći kupovati ulaznice sve do festivalskog dana 27. prosinca kada će cijena karata stajati 60,00 kn.
Uskoro slijedi i pressica i zahtjevi za akreditacije a imamo i službenog fotografa, no na te detalje ćete se morati još malo strpjeti a u nastavku vam predstavljamo još jedan band kojeg ćete na 12. Rock Marinfestu (petak, 27. prosinca) imati priliku čuti i vidjeti: vinkovački the Karambol koji su u posljednje vrijeme u naletu…

the Karambol
Bend the Karambol osnovan je davne 1979. godine u Vinkovcima i ove jeseni slavio je 40 godina od osnutka. Kroz sastav su prošli brojni glazbenici, a sadašnja postava formirana je od iskusnih glazbenika koji su svoj zanat brusili u nadaleko poznatoj vinkovačkoj školi rocka.
the Karambol | Credit: promo
The Karambol su trenutno pjevač Vlado Bakarić, ritam gitarist Miroslav Fuzy, solo gitarist Krešimir Janošić, bubnjar Hrvoje Tuček, basist Slaven Nuhanović, klavijaturist Mario Dragičević te najnoviji član(ica), pjevačica Petra Marković. Za izdavačku kuću Croatia Records objavili su dva ep-ja: “Djetinjstvo” i “80-te” te album “Svirepo i brutalno” (2010.), a njihove pjesme našle su se i na kompilacijama “Novi zvuk” te “Najbolje rock pjesme”. Bend je ostvario i zapaženu suradnju suradnju sa Shortyjem u pjesmama “Svirepo i brutalno” i “Ne vjeruj mi”. Iza njih su deseci singlova i spotova objavljenih u vrhunskoj produkciji te mnoštvo odsviranih koncerata na malim i velikim pozornicama.
Nakon singlova “Vatra”, u lipnju su predstavili i za sad posljednju pjesmu (i spot) “Budi svoj” a prije nego li im u siječnju iduće godine izađe novi album. Glazbu i tekst pjesme “Budi svoj” potpisuje Miroslav Fuzy, a aranžman bend i Branimir Jovanovac Bani koji je pjesmu i producirao.