Službena radijska najava by Siky & Zolja:
Plakati su odštampani, karte u preprodaju kreću već sutra 27. studenog, pressica će se održati u Centru kulture Walkow u četvrtak 12. prosinca a 12. Rock Marinfest će se održati za 31 dana, u petak 27. prosinca u Vanilla Clubu, naravno, u organizaciji Udruge Bubamara a nastupit će Jale, AnteBiotik, the KarambolSepticaErotic Biljan & His-HereticsZoran Čalić Band i splitski reper Krešo Bengalka. Prošlog smo vam utorka detaljnije predstavili Jaleta i AnteBiotika a danas ćemo to učiniti sa splitskim reperom, gostom Krešom Bengalkom
Krešo Bengalka
Hip-hop/rap glazbenik iz Splita, kroničar priča s ulice s desetljetnim stažom. Debitirao je 2012. godine na prvom albumu “Kiše metaka”, dok se publici premijerno predstavio singlom “Konan”.
Krešo Bengalka, 2018. | Foto: Menart promo
Dvije godine kasnije, sa splitskim reperom Žuvijem formira duo i objavljuje album “Brokva”, na kojem potpisuje i produkciju. Iste godine Kiša metaka izbacuje svoj drugi folder te s bendom održava koncerte diljem regije, od Hrvatske, Bosne i Hercegovine, preko Slovenije, Srbije do Crne Gore.
U svojoj dugogodišnjoj glazbenoj karijeri, surađivao je s brojnim glazbenicima poput Who See, Stoke, Vojka V, Tončija Huljića, grupe Best, Bassivity…
U veljači 2017. godine objavljuje samostalni album “Finale”, na kojem se nalaze publici već ranije poznati hitovi “Kalashnikov”, “Pobjeda” i “El Comandante”. Album predstavlja kontinuitet dobitnog niza i najavu novih projekata u budućnosti.
Krešo Bengalka | Foto: Vojan Koceić
U veljači 2018. godine izbacuje svoj drugi samostalni album “Split Zoo”. Na albumu se nalazi 17 pjesama, a među njima i singlovi “Repetiram”, “Šta ćeš?”, “Nokturno”, “John 3:16”, “Uvij zakolji”, “Jim Morrison” i “Ovdi“.
Treći samostalni studijski album jednog od najpoznatijih repera s ovih prostora, prvaka tvrdog đira – Kreše Bengalke zove se “Sve najbolje” i sadrži ukupno 15 pjesama od kojih su za singlove (i spotove) odabrane “Otpor”, “Direktor”, “Crni dani”, “A? “, “Umrit ću mlad” te najnoviji “Elita”.