20 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

15. BOŽIĆNI KONCERT ‘ŽELIM ŽIVOT’

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Božićni koncert “Želim život” koji se tradicionalno organizira u spomen na prerano preminulu Anu Rukavinu, ove će godine zbog situacije s koronavirusom biti emitiran na Novoj TV, u subotu 19. prosinca s početkom u 20.15, uz najljepše hitove Severine i Petra Graše.

Božićni koncert vrhunac je humanitarne akcije „Želim život“ kojom se nastavlja rad na unaprjeđenju hrvatske hematologije. Pozivom na broj 060 9000 građani tijekom cijelog prosinca mogu donirati 5.00 kuna (plus PDV) kako bi podržali ovu hvalevrijednu akciju. Kao i prethodnih godina, cilj akcije je prikupljanje sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Zaklada kao beskrajan izvor nade za 126 oboljelih pacijenta

Ustrajnim radom i zalaganjem Zaklade omogućeno je osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina u sklopu KBC-a Zagreb te širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krovtovornih matičnih stanica, čime je nadu za spas života dobilo 126 oboljelih pacijenata. Nadalje, zahvaljujući velikim naporima i uz pomoć brojnih darivatelja, donatora i prijatelja Zaklade, Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećao se sa 150 na više od 65.000 darivatelja. To Hrvatsku, prema izvješću Svjetskog registra iz 2014. godine, čini 11. državom u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10.000 stanovnika te 8. u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika.

Zaklada Ana Rukavina je od početka 2020. godine do danas donirala hrvatskom zdravstvu sredstva za opremu i projekte u vrijednosti od 592.270,94 kn.

„Unatoč teškoj godini i okolnostima i ove godine slavimo život uz male ekrane iz topline svoga doma jer Anin vapaj i želja za životom nikada nisu imali više smisla nego danas, kada je želja za zdravljem i životom kakav smo poznavali, želja svih nas. Zahvaljujemo svim zdravstvenim radnicima, spremačicama, medicinskim sestrama, liječnicima koji danonoćno bdiju nad ljudskim životima. Čuvajmo zdravlje jedni drugih, cijenimo život i ponovno pokažimo veliko hrvatsko srce“, poručila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Građani svoj doprinos mogu dati već danas pozivom na humanitarni broj 060 9000 koji je omogućio Hrvatski telekom. Cijena poziva iznosi 5.00 kuna (plus PDV), a pozivi su mogući tijekom cijelog prosinca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno